Zirvede Haber

YİNE SARSILDIK…

YİNE SARSILDIK…

Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş; İran’da gerçekleşen ve Van kırsalını vuran depremin acısı unutulmadan tekrar bir depremin olduğunu belirterek, o bölgede yaşayan hemşehrileri için Bursalılardan dua istedi. Karataş; “İran’ın Hoy şehrinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde deprem oldu ve Van ve çevre illerde de oldukça şiddetli hissedildi. Hala sallanmaya devam ediyoruz. Depremde hayatını kaybeden 10 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını ve can kayıplarının artmamasını temenni ediyorum.” dedi.

Türkiye -İran sınırında meydana gelen depremde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Başkale’de, depremzedeler soğukta dışarıda bekliyor. Türkiye – İran sınırında meydana gelen 10 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce evin yıkıldığı ve binlerce hayvanın enkaz altında kaldığı Başkale’nin 4 mahallesinde yurttaşların acil ihtiyaçları halen karşılanmış değil. Evlerine giremeyen yurttaşlar hem kendileri hem hayvanlarının barınacağı çadırların kurulmasını bekliyor.

2 SAAT SONRA EKİPLER GELDİ

Depremin vurduğu 120 haneli Özpınar (Elbîs) Mahallesi’nde kerpiç ve taştan yapılan 60’tan fazla ev yıkılırken, çoğu da ağır hasar aldı. Ahırlarda yüzlerce havyan öldü. Depremzedeler, ekiplerin olayın yaşanmasından 2 saat sonra gelmesinden dolayı can kaybının fazla olduğunu belirtti. Karataş; “Evleri hasar alan ve soğukta dışarıda bekleyen Özpınar sakinleri, hayvanları ve kendileri için çadırların kurulmasını ivedililikle istiyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ