Zirvede Haber

Libya’da birkaç tane şehidimiz var

Libya’da birkaç tane şehidimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç savaş yaşanan Libya’ya gönderilen görevlilerden hayatlarını kaybedenler olduğunu söyledi. Erdoğan, “Hafter’e karşı kahraman askerlerimiz, Suriye Milli Ordusu’ndan ekiplerimizle oradayız. Birkaç tane şehidimiz var, birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerleri etkisiz hale getirdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılışı törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni’nde konuşma yaptı.

Açılışı yapılan otoyolun İzmir’i, PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkenin en önemli limanlarından birinin inşa edileceği Çandarlı’ya bağladığını anlatan Erdoğan, “Bu bölgede kuzey-güney istikametinde ortaya çıkan yoğunluk, ister istemez şehir içi trafiğin de sıkışmasına yol açıyordu. Böylece, otoyolumuzun geçtiği tüm güzergahlardaki şehir içi trafiğini de rahatlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin toplam yatırım bedeli 455 milyon Euro olduğunu söyleyen Erdoğan, “Esasen bu proje, İzmir-Aydın, İzmir-Çeşme ve İzmir Çevreyolu projelerinin devamı niteliğindedir. Ayrıca, bu proje sayesinde, İzmir’e kadar uzanan Bursa-İstanbul otoyolu da daha etkin şekilde kullanılabilecek. Yine bu otoyol, inşası süren İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul hızlı tren projeleri ile diğer raylı sistemleri de destekleyecek” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN DA ARAMIZDA OLMASINI DİLERİZ’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na törene katılma çağrısı yaptığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“İzmir’e bu güzel hizmeti kazandırdığımız günde, bu şehrin milletvekillerinin tamamının aramızda olmasını isterdik. Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Sayın Kılıçdaroğlu’na da Meclis’teki Grup kürsümüzden bu çağrıyı yaptım. Aranızda mı yoksa da ben göremiyorum. Maalesef aramızda yok. Halbuki biz, İzmir’in ve İzmirlilerin hayrına olan her durumda, her mutlu günlerinde yanlarında olmaya özel ehemmiyet veriyoruz.”

‘SURİYE VE LİBYA POLİTİKALARI MACERA DEĞİLDİR’

Hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Suriye’de Libya’da Akdeniz’de gerçekten kritik bir mücadele verirken bir anda içeride hiçbir dayanağı olmayan tartışmaların başlatıldığını görüyoruz. Türkiye’nin Suriye ve Libya politikaları ne bir maceradır ne de keyfe kederdir. Bunun için ülke ve millet olarak yeni bir istiklal mücadelesi verdiğimizi söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin çıkarlarıyla diğer ülkelerin çıkarları çatışıyor” diyen Erdoğan, “Gerekirse tek başımıza adımlar atarak, ülkemizi doğru hedeflerine götürmeye çalışıyoruz. Hamdolsun artık Türkiye’nin gücü ve kapasitesi bağımsız siyaset izlemeye ve bunu sahada hayata geçirmeye yeterlidir. Yürüttüğümüz mücadelelerde hem siyasi ve diplomatik hem de gerektiğinde askeri gücümüzü en üst düzeyde kullanıyoruz. Masada ve sahada olayların gidişatını değiştirebilmek için ne gerekiyorsa onu yapıyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” şeklinde konuştu.

‘PUTİN, MACRON VE MERKEL’LE GÖRÜŞTÜK YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK’

Hükümetin anlaşmalar imzaladığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Birleşmiş Milletler tarafından tanındığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Deniz hukukundan anlamayan uluslararası hukuktan anlamayan bu noktada akıl hocaları olmayan, akıl hocası karga olanın akıbeti ne olur? Gayrimeşru Hafter’e karşı, ücretli lejyoner Hafter’e karşı yönetici, kahraman askerlerimiz ve Suriye Milli Ordusu’ndan ekiplerimizle oradayız. Tabi birkaç tane şehidimiz var ama şunu da söyleyeyim ki birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerleri etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak.”

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüştüğünü aktaran Erdoğan, “Tüm coğrafyalarda Türk’ün ve Türkiye’nin varlığını ortaya koyacağız. Sırf ülkemizi müşkül duruma düşmesi için hukukun çiğnendiği bir dönemden geçiyoruz. İşte dün bir taraftan akşam Sayın Putin ile görüştük, gündüz Macron ve Merkel ile görüşmeler yaptık. Bütün bu değerlendirmelerden sonra da yol haritamızı belirledik. Hem bunlarla uğraşacağız, konuşacağız, görüşeceğiz ve masada olduğumuzu da her tarafa duyuracağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ