Zirvede Haber

Kınalı; “Ata’nın İzinde CHP’yi Bursa’da İktidar Yapacağız!”

Kınalı; “Ata’nın İzinde CHP’yi Bursa’da İktidar Yapacağız!”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları’nda kongre heyecanı yaşanıyor. İl Kongresi yaklaşırken, adaylığını kamuoyuna deklare eden ilk isim Cavit Kınalı oldu.

CHP Bursa İl Gençlik Kolları’nda adaylığını basın toplantısıyla açıklayan ilk isim Cavit Kınalı oldu. Kınalı’nın adaylık açıklamasının başlangıç bölümüne katılan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ana kademe olarak tümüyle tarafsız bir çizgi izlediklerini vurgulayarak, “Bir sonraki kongrenizi CHP iktidarında yapacağınızı unutmayın! Hep birlikte, kol kola çok çalışacağız ve partimizi iktidara taşıyacağız” dedi.

Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz da, görev süresinin dolduğunu belirterek, “Bundan sonra üzerime düşen görev, bir partili olarak genç arkadaşlarımı desteklemektir” diye konuştu. İl Kongresinde aday olacağını sosyal medyadan duyuran ve resmi açıklamasını birkaç gün sonra yapacak olan Yalçın Yazıcı da demokratik bir tutumla Kınalı’nın adaylık toplantısına katıldı.

KINALI “HEYECANIMI HİÇ YİTİRMEDİM”

Kalabalık bir katılımla yapılan yapılan toplantıda konuşan CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Cavit Kınalı, CHP’ye adım attığı ilk günkü heyecanı koruduğunu belirterek, “Uzun yıllardır emek verdiğim Bursa örgütünde bugün Gençlik Kolları İl Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Sevinci, hüznü, dayanışmayı, mücadeleyi ve bedel ödemeyi öğrendiğim gerçek evimde hedefimi hepimiz adına yükselterek, etkin gençlik muhalefetini tüm Bursa’ya göstermek için yol arkadaşlarımla adayım” dedi.

Kınalı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bilmenizi isterim ki ben ve arkadaşlarım, hiçbir zaman geride kalıp izlemeyi tercih etmedik. Köşeye çekilip hesap-kitap yapmadık. Siyasi kurnazlığa başvurmadık. Uzun yıllardır sürdürdüğümüz çalışmalar sonucu çok geniş bir örgütlenme ağı oluşturduk. Ve bugün Bursa’nın her ilçesinden, birçok mahallesinden yüzlerce genç yoldaşımızla beraber bir yola çıktık. Bizim yolumuz dostluk, dayanışma ve yoldaşlık üzerine kuruludur. Bursa’nın ilçelerinde genç arkadaşlarımızı örgütleyerek, kolektif yönetim anlayışıyla, barışı getirmek için, yarınların umudu olmak için bu yola çıktık. Biz bunu, bir makam olarak değil, bir yükümlülük olarak görüyoruz. Bu ülkede eğitim gören, meslek sahibi olan, yaşamını sürdüren her gencin bu ülkenin kurucu kadrosuna bir borcu olduğunu düşünüyoruz.”

“HER ALANDA ADALETSİZLİK HÜKÜM SÜRÜYOR”

İktidar partisinin kurulduğu günden itibaren Cumhuriyet değerlerine ve CHP’ye saldırdığını hatırlatan Kınalı, “Ülkemiz terör, ekonomik kriz, eğitimde gericilik ve her alanda adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir sarmalın içinde, karanlığa doğru sürükleniyor. Kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı gibi toplum vicdanını derinden sarsan olaylarla her gün karşılaşmaya alışır olduk. Siyasi yozlaşma toplumun tüm kesimlerine sirayet ederek insanlarımızı zehirliyor, toplumda kutuplaşmaya sebep oluyor” dedi. Kınalı, hem CHP içinde hem de yerel siyasette gençlerin var olma vaktinin geldiğini kaydederek, “Vakit, geleceğimizi bizden çalmaya kalkışan herkese karşı tek yumruk olma, avazı çıktığı kadar bağırma vaktidir. Vakit, organize karanlığa karşı demokrasiyi gerçekleştirme vaktidir. Vakit, laikliğe saldıranlara karşı bilimi ve çağdaşlığı, meydanlarda herkese anlatma vaktidir. Vakit, Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalışanlara karşı tarihimize tutunup harekete geçme vaktidir” diye konuştu.

Kınalı sözlerini şöyle tamamladı:

Unutmayın, biz tek adam rejiminin, korku toplumu ve sessiz gençliği değiliz! Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak, biz, bu topraklarda demokrasinin ve hakça yaşamın mimarı olan İsmet İnönü’lerin, adalet ve dürüstlük timsali Bülent Ecevit’lerin, Türk aydınlanması için ömrünü ortaya koyan gerçek dünya lideri Gazi Mustafa Kemal’lerin gençleriyiz. Gücümüzü geçmişimizden, umudumuzu heyecanımızdan alırız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ