Zirvede Haber

GÜRSU BELEDİYESİ PERSONELLERİNE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI FARKINDALIĞI

GÜRSU BELEDİYESİ PERSONELLERİNE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI FARKINDALIĞI

Gürsu Belediyesi personelleri, kişisel verilerin korunması konusunda düzenlenen eğitime katılarak farkındalıklarını arttırdılar.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Kişisel Verilerin Korunması Farkındalık Eğitimi” konulu programda Av.Özgür Eralp konuya ilişkin farkındalık oluşturacak durumlar ve yasal düzenlemeler hakkında bilgiler sundu.

Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanan kişisel verilerin korunmasının yasalar açısından tarihi gelişimini anlatan Eralp, kişisel verilerin işlenmesi, veri sorumluluğu ve yükümlülükler hakkında bilgiler verdi. Kişisel verilerin ilgili kişinin rızası olmadan işlenemeyeceğini vurgulayan Eralp, özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde açık rıza gerektirmeyen haller konusunda da bilgiler sundu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Personellerimizin yasal mevzuatlar konusunda yetkinliğini ve gelişimini sağlamaya yönelik olarak düzenli eğitimler gerçekleştirmekteyiz. Hizmetlerin uygulanması süreçlerinde muhtemel hataları sıfıra indirmek amacıyla çalışma arkadaşlarımızın sürekli gelişimini sağlamaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ