Zirvede Haber

ÜLKÜ OCAKLARI DEPREM BÖLGESİNDE

ÜLKÜ OCAKLARI DEPREM BÖLGESİNDE
Merkez üssü Elazığ‘ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremden Malatya başta olmak üzere bölgedeki birçok il etkilendi. 39 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve binin üzerinde sayıda vatandaşımızın yaralandığı depremin ardından yurdun pek çok noktasından arama, kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye yönlendirildi. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından da bölgedeki Ülkü Ocaklarından bir kriz masası kuruldu.
Depremin hemen ardından faaliyetlerine başlayan kriz masası, arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Depremden mağdur olan vatandaşların acil ihtiyaçlarını tespit etmek için acil yardım hattı kuran Ülkü Ocakları, aynı zamanda sahaya inerek gıda ve battaniye başta olmak üzere yüklü miktardaki acil ihtiyaçları bölgedeki depremzedelere ulaştırdı.
Ülkü Ocakları Genel Başkan Sinan Ateş, telefon bağlantısı yaptığı bir haber programında kriz masasının çalışmaları hakkında şu açıklamaları yaptı: “Ülkü Ocakları olarak deprem bölgesinde bir kriz masası oluşturduk. Bölge illerdeki ocaklarımız bölgeye intikal ederek devletimizin kurumlarıyla koordinasyonlu bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Ayrıca depremden etkilenen
vatandaşlarımıza gıda ve battaniye başta olmak üzere belirlediğimiz acil ihtiyaçları ulaştırdık. Bununla birlikte MHP Kadirli Belediyemiz deprem dolayısıyla “Sucuk Festivali ”programını iptal ederek festivalde dağıtılacak sucukları Adana Ülkü Ocaklarımızın koordinasyonunda deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımıza ulaştırdı. Bu çalışmalarımızın yanında Türkiye genelinde yapacağımız tüm şölen ve konserleri iptal ettik. Deprem dolayısıyla hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. “ ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ