Zirvede Haber

Unutmadık…

Unutmadık…
Bursa’da Uğur Mumcu anması Ankara’da uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci- yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 27. yıldönümünde Bursa’da anıldı. Meslektaşları ve okurları Setbaşı’ndan Atatürk Anıtı’na yürüdü. Polisin eski Setbaşı sinamasının önüne kadar izin verdiği yürüyüş CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun girişimleri ve Vali Yakup Canbolat ile yapılan örüşme sonucu anıt önüne kadar sürdü.
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşe, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Bursa Barosu Başkanı Gürgan Altun, Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez ve Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona’nın da aralarında olduğu çok sayıda kurum temsilcisi, gazeteci ve Mumcu’nun okurları katıldı.
 
Gazeteciler ile akademik oda, sendika ve siyasi parti temsilcileri Setbaşı Kütüphanesi önünde buluştu.
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz’in günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasının ardından alkış ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçildi.
 
“Özgür basın susturulamaz”, “Basın şehitleri ölümsüzdür” sloganları ile Uğur Mumcu’yu anmak için düzenlenen yürüyüş polis tarafından ‘Valilik Kararnamesi’ gereği bölgenin eylem ve yürüyüş güzergahı olmadığı gerekçesi ile eski Setbaşı sinamasının önünde durdurulmak istendi.
 
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun temasları ve Vali Yakup Canbolat ile yapılan görüşme sonucu yürüyüş Atatürk Anıtı’na kadar sürdü.
 
Heykel Atatürk Anıtı’na ÇGD yöneticileri tarafından kırmızı karanfillerle süslenmiş, Mumcu’nun fotoğrafı ve basın şehitleri ölümsüzdür yazılı bir çelenk sunuldu.
 
Uğur Mumcu Anması, saygı duruşı ve İstiklal Marşı ile sona erdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ