Zirvede Haber

AK Parti 23 Yılı Değerlendirdi

AK Parti 23 Yılı Değerlendirdi
23 yılda Bursa için yapılan yatırımlar değerlendirildi! AK Parti Bursa İl Başkanlığı “Yatırım Bilgilendirme Toplantısı” yaptı.
 
AK Parti Bursa İl Başkanlığı “Yatırım Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantıda son 23 yılda Bursa için yapılan yatırımlar değerlendirildi. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Partili ilçe belediye başkanları, bürokratlar katıldı.
 
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, “24 Haziran seçimleri sonrası hayata geçirdiğimiz projeleri değerlendireceğiz. Birazdan 2019 yılına ait sunum yapacağım. Bu hizmetlerde emeği olan ve çok çaba harcayan önceki dönem başkanlarımız ve bakanlarımız adına da konuşuyorum. Geçmişten bugüne değer katan ve emek gösteren herkese teşekkür ediyorum. Ülke olarak içeride ve dışarıda önemli süreçlerden geçiyoruz. Devletlerin ve milletlerin tarihlerinde kritik noktalar olmuştur. Şu konudan eminiz ki daha öncede olduğu gibi şu anda da ülkemiz önemli bir tarihten geçiyor. İktidara geldiğimiz günden bu yana sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu projeler bazılarını endişelendiriyor. Akdenizde ülkemizi kendi sahillerine geçirmeye çalışanlara şahit oluyoruz. Ama Cumhurbaşkanımız sayesinde bu oyunları bozduk. Kurulduğu günden bu yana partimizin ve cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği mücadelede bize desteğini veren payitaht kent Bursamız son seçimlerde bu özelliğini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.
 
Salman, “Eğitim konusunda ise, Merkez İmam Hatip Lisesi, TOBB Anadolu Lisesi hayata geçmiş okullarımızdan bazıları. Mesleki eğitim anlamında 16 okulu Milli Eğitim Bakanlığı, BEBKA ve TSO ile birlikte 13 milyonluk bir yatırımla hayata geçireceğiz. Karacabey’den Kestel’e birçok okul yaptık. 2019 yılında 28.357.000 lira tutatrında ücretsiz kitap dağıttık. Eğitime toplam 362.039.677 lira tutarında yatırım yaptık” sözlerinin altını çizdi.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı olarak desteğimizi vermeye çalıştık diyen Salman, “225 milyon tutarında destek sağladık. Bursamıza 11 milyon fidan diktik. DSİ aracılığı ile 41 adet sulama tesisi 2 adet içme suyu tesisi yaptık. 110 projeye 118 milyon destek sağladık. Toplam Bursa’mıza 2 milyon lira yatırım yapıldı.” diye belirtti.
 
Yapılan otoyol projesinin en büyük projelerden biri olduğunu belirten Ayhan Salman, “İstanbul ve İzmir’e çok rahat ve çok kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. Dağ ilçelerimizin ısrarla beklediği tünelleri ve viyadüklerin yatırımları devam ediyor. Yol ve kavşak projelerimiz ile birçok yolu birbirine bağladık. 2018 ve 2019 yılında ulaşım alanında yaklaşık 2 milyar bir yatırım yaptık” dedi.
 
Adalet alanında en önemli yatırımın Bölge Adliyesi olduğunu söyleyen Ayhan Salman, “2018 ve 2019’da 3 yeni adliye binası kazandırdık bunların toplamı 143 milyon. Adalet hizmetini hızlandırdık ve tek bir yere topladık. Bursa Adalet Sarayı’nı bir an önce bitirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak 686 adet konut yaptık sözlerinin altını çizen Salman, “Atatürk stadyumu millet bahçesi olarak kullanılacak. Hanlar bölgesinde olan restorasyon çok güzel olacak. Bu dönemde 70 milyon kira desteği sağladık. Toplamda 131 milyon yatırım yapmış olduk” şeklinde konuştu.
 
Yerli otomobille ilgili düşüncelerini dile getiren Ayhan Salman, “Yılın sonuna doğru 60 yıllık hayal olan yerli ve milli otomobilin Bursalı olduğunu bilmek bizi çok mutlu etti. TOGG kent ihracatında çok önemli. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bursa bunu hak ediyordu. Ben kurulduğu günden bu güne millete hizmet etmeyi gaye edinen, kurulduğu günden beri partimizde görev yapmışlara, belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ