Zirvede Haber

Hayaller Gerçek Olsun!

Hayaller Gerçek Olsun!
Yüksel Baysal, köşe yazısına bu kez Yüksek Hızlı Treni taşıdı. Yerli otomobil gibi yıllardır konuşulan ancak henüz hayata geçirilmeyen yüksek hızlı trenin akıbetini soran Baysal, konuyla ilgili yetkililerin geçmişteki yorumlarını aktardı.
 
enbursa.com Köşe Yazarı Yüksel Baysal, Bursa’nın yıllardan beri rüyası olan Yüksek Hızlı Tren’in proje olarak varlığını sürdürdüğünü belirtti.
 
2012 yılından bu yana yetkililerin konuyla ilgili vaatlerde bulunduğunu ancak projenin hayata geçirilme noktasında tıkanma yaşandığını vurgulayan Baysal, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın şu ifadelerini hatırlattı:
 
“Son seçim sloganlarımızdan birisi, ‘hayaldi gerçek oldu’ sözü bizim için de aynen böyledir. Pek çok şeyi hayal ediyorduk, ama bu hayallerin ne zaman olacağını bilmiyor ve kestiremiyorduk.
 
İnşallah en kısa zamanda 2015 sonu gibi görünüyor, ama umarım ki Allah bu işe bir bereket verecek, belki daha öncesinde 2 saat 10 dakikalık yolculuğumuza bir an evvel başlayacağız.”
 
“İşte bu laflar yüzünden…”
 
Vatandaşın yerli otomobile oldu gözüyle bakamamasının Yüksek Hızlı Tren projesinin akıbetinden kaynaklandığını belirten Yüksel Baysal, “Faruk Çelik, Bursa’nın milletvekili ve bakanı olsaydı, bizim Hızlı Tren yavaşlamaz, yük treni haline gelmezdi” ifadelerini kullanarak şu çağrıda bulundu:
 
“Buradan başta AK Parti olmak üzere bütün milletvekillerini çağrıda bulunuyorum.
 
Sadece Yüksek Hızlı Tren konusunda bir araya gelerek, bu konuyu bir avuç iş adamı değil Bursa lehine sonuçlandırın!
 
Bursa sizden bunu bekliyor!”
 
http://www.enbursa.com/yazarlar/yuksel-baysal-35/bursa-nin-ruyasi-nasil-kabus-haline-geldi-9187.html
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ