Zirvede Haber

Alvimedica Stentlerine Ticaret Bakanlığı Ziyareti

Alvimedica Stentlerine Ticaret Bakanlığı Ziyareti

Ocak 2020 /  İstanbul  –  Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, beraberindeki heyet ile Alvimedica’ nın Çatalca tesislerinde stent üretimini yerinde inceledi. Heyette; Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu ve Ticaret Bakan Yardımcısı Danışmanı Aydın Şentürk de yer aldı.

Heyet yüksek teknoloji kullanılarak üretilen stentlerin üretim aşamaları hakkında, Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özcan ve Fabrika Müdürü Ahmet Kozluca’dan detaylı bilgi aldı. Batur, fabrikadaki incelemeleri sırasında “Bu tesiste teknolojinin hakkı layıkıyla verilmiş, sadece malzemeleri birleştiren bir operasyonun çok ötesinde ileri teknolojili bir üretim merkezi burası.” ifadesini kullandı. Yerli stent olarak uluslararası standartlara sahip katma değeri yüksek bir üretimin yapılmakta olması takdir topladı.

Heyette yer alan ziyaretçiler, “Hastanelerde kullanım öncesinde sorulduğunda, hastalar yabancı stent tercih edilebiliyor; ancak patentli ve birçok yüksek teknolojiyi içinde bulunduran, dünyadaki ilk polimersiz ilaçlı stent üretiminin yerli ve milli olması mutluluk verici.” yorumlarında bulundular. Ayrıca Alvimedica’ da üretimin her aşamasında kalite kontrol için, ürün örnekleme metodu ile değil, yüzde yüz kontrol tekniği ile tüm ürünlerin tek tek kontrolden geçirilmesi de heyetten övgü aldı.

Tüm malzemeler yerli ve milli

İnsan vücuduna giren tüm malzemenin üretiminin fabrikada gerçekleştiğini ifade eden Kozluca, üretimde metal, ilaç ve diğer bileşimleri çoklu teknoloji ve teknik bilgi ile bir araya getirdiklerine dikkat çekerek; “Teknik projelendirme ve imalat kendi bünyemizde yapılıyor. İlacın sadece etken maddesini satın alıp, formülü Alvimedica’ya ait, diyabetik hastalarda da etkin, özgün bir ilaç hazırlıyor ve stentlerle entegre ediyoruz. Karşılaştırmalı testlerin hepsi titizlikle yapılıyor. Yüzde yüz yerli ama global standartlarda katma değeri yüksek tıbbi ürünler imal ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ahmet Özcan, fabrikadaki faaliyetleriyle ilgili olarak “Yakın zamanda kalp kapakçığı projesi devreye girdiğinde biyolojik bileşenler de imalatta yer alacak ve ilk yerli kalp kapakçığı üretimini gerçekleştireceğiz. Bu ürün, açık kalp ameliyatı tekniği ile değil, girişimsel yöntem ile yerleştirilebilecek yüksek teknolojiye sahip bir ürün olacak. Bu projenin çalışmaları hızla devam ediyor” dedi.

Alvimedica Hakkında;

Alvimedica yaşam kalitesini iyileştirme hedefiyle 2007 yılında İshak Alaton tarafından yenilikçi, yerli ve milli vizyon ile kurulan sağlık cihazları üretimine yönelik teknoloji yatırımıdır. Şirket başta stent olmak üzere, teknolojik katma değerli yerli üretim tıbbı cihazlar ihraç etmektedir. 2008 yılında, İstanbul-Çatalca Trakya Serbest Bölgesi’ nde Avrupa’nın en büyük temiz odası da dahil olmak üzere 5.500 m2 bir alana sahip üretim tesisini açılmıştır. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede, Çatalca’da 7.500 m2’ lik alanda ilaç salımlı stent üretimine uygun yüksek teknolojili yeni fabrika inşaatı tamamlanmıştır. Tam entegrasyonlu balon, kateter ve stent üretimi gerçekleşen bu iki tesiste 312 kişi görev alıyor. Yeni fabrikanın tam kapasite ile üretime geçmesiyle birlikte yıllık 900 bin adet stent üretmesi planlanmaktadır. Şirketin sadece ilaçlı stentteki cari açığa potansiyel katkısı yılda 200 ila 300 milyon dolar seviyelerinde olacaktır. Şirket 2013 yılında benzersiz stent teknolojileri ile dikkat çeken İtalyan şirket CID’ yi satın alarak, dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna gelmiştir. Alvimedica’ nın İtalya Saluggia, Turin’ deki üretim tesisi, temiz odaları dahil olmak üzere 5.000 malana sahiptir ve bu fabrikada 300’ den fazla kişi çalışmaktadır.

Ürünler: Üretim tesisisleri; balon, anjiyografik ve kılavuz kateterler, stent, ilaç salımlı stent ve endovasküler ilaç salınımlı stent üretimin yanı sıra sterilizasyon, mikrobiyoloji ve Ar-Ge laboratuvarından oluşmaktadır. Yüksek teknolojili girişimsel kardiyoloji ile periferik vasküler ürünlerin üretimi ve Ar-Ge çalışmaları, İtalya ve Türkiye merkezli olarak yürütülmektedir. GMP (Good Manufacturing Practices – İyi Üretim Uygulamaları) kriterlerine uygun olan ürünlerin tamamında CE sertifikası bulunmaktadır. Alvimedica ürünlerine uygulanan özel stent tasarımları, hemo ve biyo uyumluluğu arttıran saf karbon kaplamaları ve ilaç salımlı stentlerindeki en gelişmiş son teknolojiler gibi eşsiz teknolojilere sahiptir. Üretim tesislerinde özel polimersiz ilaçlı stent: Cre8™’ ürünlerinin yanı sıra birinci sınıf çıplak metal stentler, kılavuz kateterler, diagnostik kateterler ve balon kateterler de üretilmektedir. Klinik araştırmalar ve ürün geliştirme alanında yapılan yatırımlarla, hekim ve cerrahlara yeni nesil minimal-girişimsel sağlık teknolojileri de sunulmaktadır.

Pazarlar: Alvimedica’ nın Türkiye, İtalya, Fransa, Malezya, Singapur ve Tayland’da 6 direkt satış ofisi bulunmaktadır. Global satış ekibi ve 600’den fazla çalışan ile dünyada 80’ den fazla ülkede hizmet verilmektedir. Satışların %58’i Avrupa, %19’u Asya Pasifik Bölgesi, %15’i Orta Doğu ve Afrika Bölgesi, %4’ü Latin Amerika ülkeleri, %4’ü Bağımsız Devletler Topluluğu’na gerçekleştirilmektedir.

Teşvik: Alvimedica, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı tarafından Nisan 2018’ de ilan edilen Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamına dahil olan 19 firma arasında yer almaktadır. İlk kez medikal cihazlar alanındaki projelerin ülke ekonomisine katkısı göz önüne alınarak teşvik verilmiştir. Alvimedica, medikal cihazlar üretimi alanında bu desteğe uygun görülen tek firmadır.  Türkiye’de 150 milyon dolar büyüklüğündeki kardiyoloji pazarında yer alan ürünlerin yüzde 95’i ithal edilmektedir. Günümüzde Dünyadaki stent pazarı 10 milyon adet üzerinden 8 milyar dolar civarında seyretmektedir. Türkiye’nin stent pazarında dışa bağımlılığın önüne geçilmesi ve yerli üretimin desteklenmesi gerekmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ