Zirvede Haber

GÜRSULULAR BEYAZA YAZILMIŞ SARIKAMIŞ DESTANININ KAHRAMANLARINI ANDI

GÜRSULULAR BEYAZA YAZILMIŞ SARIKAMIŞ DESTANININ KAHRAMANLARINI ANDI

Gürsulular, beyaza yazılmış Sarıkamış Destanı’nın kahramanlarını anmak için yürüdü. Gürsu Belediyesi, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yürüyüşle, Sarıkamış Destanı’nı yazan 90 bin şehit anıldı.

Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüş, Ericek Mahallesi’nden başlayarak Gürsu Adrenalin Park’ta son buldu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılında, soğuk ve karlı vatan toprağımızın bağrına bastığı Sarıkamış şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Beyaza yazılmış Sarıkamış Destanı’nın kahramanları aziz şehitlerimizin vatan topraklarının savunulmasında hissettikleri üstün irade ve güçten feyz alarak, ülkemizin aydınlık yarınları için, cumhuriyetimiz ve demokrasimiz için, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin bize emaneti olan vatanımızı korumak için, birlik olmak ve bu ruhu gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Bizlere ve gelecek nesillerimize düşen görev, tarihimize ve vatan topraklarımıza sahip çıkma yolunda, bu topraklar için ödenen bedellerin kıymetini bilerek, atalarımızı örnek alarak azim ve kararlılıkla yürümek. Bizi biz yapan tarihimizi bilmek, sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi. Sarıkamış şehitlerimizi minnetle yâd ettiğimiz bugünün, gelecek nesillerimizin o gün hissedilen ruhu anlamalarına ve vatan topraklarını savunmaları gerektiğinde o ruhu hissetmelerine vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Soğuk hava ve kar yağışına rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla, dualarla gerçekleştirilen yürüyüşe; Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Bursa ve Gürsu protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, gençler ve ilçe halkı katıldı.

Gürsu Adrenalin Park’ta son bulan yürüyüşün ardından katılımcılara çorba ve simit ikram edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ