Zirvede Haber

Kadınlardan tepki: Çocuk istismarının affı olmaz

Kadınlardan tepki: Çocuk istismarının affı olmaz

“Çocuk istismarcısına evlilik affı”na yönelik yasa tasarısı hazırlandığı iddialarına Nilüfer’de kadınlar tepki gösterdi. Nilüfer Kent Konseyi’nin de bileşenleri arasında olduğu Bursa Kadın Platformu üyeleri, “İstismarcıları affetmek yerine çocukları koruyacak önlemleri hayata geçirin” diyerek yetkililere seslendi.

Küçük yaştaki kız çocuklarına karşı istismar suçu işleyen erkeklerin, bu kız çocuklarıyla evlendirilerek; istismar suçlarının affına yönelik yasa tasarısı hazırlandığı iddialarına tepkiler giderek büyüyor. Türkiye’nin bir çok ilinde olduğu gibi Bursa’da da kadınlar Nilüfer Kent Konseyi önünde toplanarak iddialara tepki gösterdi. Nilüfer Kent Konseyi’nin de bileşenleri arasında olduğu Bursa Kadın Platformu’nun düzenlediği açıklamada, “Çocukların cinsel istismarının affı olmaz” denilerek yetkililere çağrıda bulunuldu.

Bursa Kadın Platformu üyelerinin yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner ve CHP Bursa İl Kadın Kolları üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen buluşmada ortak açıklamayı Bursa Kadın Platformu adına Necla Türemen okudu.

Getirilmek istenen affın, 15 yaş altı kız çocuklarına karşı işlenen cinsel istismar suçundan hüküm giyen failleri de kapsayacağını ifade eden Necla Türemen, “Bu cezasızlığın çocuk istismarı suçu faillerine cesaret vereceği ve bu suçu teşvik edeceğini öngörüyoruz” dedi. Türemen, istismar suçunu, evlenme koşullu bir düzenlemeyle  aklamanın, çocukların tekrar istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkum edilmesi anlamına geleceğini ifade etti.

Bursa Kadın Platformu’nun açıklamasını okuyan Türemen şöyle devam etti: “Bir seferliğe mahsus olacağı söylenen bu yasa ‘Bir kereden bir şey olmaz’ zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir. Bu düzenlemeyi yapma gerekçesi olarak, küçük yaşta istismar edilmiş ve evlendirilmiş kız çocuklarının, suç olan bu eylemi gerçekleştiren erkeklerin hapse girmesi sonucunda, çocuklarıyla birlikte ortada kalmaları ve mağdur olmaları gösterilmektedir. Çocukları korumakla yükümlü devletin veri dahi paylaşmadan böyle bir gerekçeyle çocukların cinsel istismarını meşrulaştırmaya çalışmasını akıl ve vicdan dışı buluyoruz. İktidara tekrar sesleniyoruz, amaç gerçekten kız çocuklarını korumak ve mağdur olmalarını engellemekse neler yapılabileceğini kadın ve çocuk örgütleri yıllardır haykırmakta. Faillerin değil, çocukların mağduriyetlerini öncelemek ve dahası önlemek elinizde. İstismarcıları affetmek yerine çocukları koruyacak önlemleri hayata geçirin.”

Karabıyık: Bu çalışma biran önce ortadan kaldırılsın

Açıklamanın ardından konuşan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da çocukların gelişimi, toplum sağlığı ve aile yapısı açısından son derece zararlı olan bu taslak çalışmasının bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Karabıyık, “Çocukların yeri okul, ihtiyaçları eğitimdir. Tüm vekillere bunun partiler üstü bir mesele olduğunu hatırlatıyorum” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ