Zirvede Haber

İYİ Yıldırım; “İYİ’lik Bulaşıcıdır. Yıldırım’ı İYİ’leştirelim.”

İYİ Yıldırım; “İYİ’lik Bulaşıcıdır. Yıldırım’ı İYİ’leştirelim.”

“19 Ocakta yapacağımız Delege Seçimleri ile Bursa’da siyasi tarihi yeniden yazacağız!” Yıldırım’ın en aktif ilçe teşkilatının ilçe başkanına ait bu sözler. İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç bu ay ortasında yapacakları “İlçe Kongre Delege Seçimi” ve ilçe genelinde karşılaştıkları sorunlar hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulunarak; “Yıldırım’ı tanıyoruz, sorunların çözümü için belediye meclisinde omuzlarımıza yüklenen sorumluluktan daha fazlasını üstleniyor ve çözüm odaklı önerilerimizle fark oluşturuyoruz.” Dedi.

Değerlerine bağlı herkesi kucakladık

Siyasette 2 ile 2’nin toplamından her zaman matematiksel 4 sonucunun alınamayacağına vurgu yapan Ataç; “İYİ Parti olarak kırmızıçizgimiz vatan, bayrak, millet ve milli/manevi değerler. Partimiz mazlumun ve masumun her zaman yanında olmuş onların namusunu her platformda korumuştur. İlçemizde bin 750 üyemiz var. Üye kayıtlarında ilkelerimiz doğrultusunda üyelerimizi kaydettik. Üyelerimizin önemli bir kısmı daha önce farklı partilerde siyaset yapmış deneyimli isimler. Daha önce mensubu oldukları partilerde görüşlerini açıklamalarına rağmen kendilerinin düşüncelerinin dikkate alınmaması İYİ Partinin kök değerlerini oluşturdu. 2 yılda büyük bir başarı elde ettik. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerinde yüzde 10 bandını yakalayarak girdiğimiz ilk seçimde bazılarının iddia ettiği gibi “Kronik Baraj Sorunu” olmadığını göstermiş olduk. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Millet İttifakı çatısı altında seçime girdik. Büyükşehir’de yüzde 47, Yıldırım’da yüzde 38,3 ile İYİ’lerin farkını ortaya koyduk.  Aldığımız sonuçlar ile partimizden 5 arkadaşımızı Yıldırım Belediye Meclis Üyesi olarak İYİ Parti sancağını dalgalandırmayı başardık. Büyükşehir Üyemiz Ferit Gürsoy, Yıldırım Üyelerimiz Muhammet Budaklı, Mehmet Yılmaz, Serkan Beklen ve Turgay Ferrahlıer her gün Yıldırımlıların derdi ile dertleniyor, onların sorunlarına çare oluyor. 2018 ve 2019 seçimlerinde ilçe yönetiminde olan kemik kadronun azmi bu başarının asıl mimarıdır. 19 Ocak Pazar günü saat 13,30-18,00 arasında ilçe binamızda yapacağımız İlçe Delege Seçimleri çarşaf yöntemi ile olacak ve kesinlikle bir anahtar liste olmayacaktır. Her üye arkadaşımız delege adayı olabilir. Üyelerimiz eğer tasarrufta bulunacaksa, 18 Ocak 2019 Cumartesi saat 17,00 kadar ilçe binamızda ilgili arkadaşlarımızla konuşarak delege adaylığı konusunda bilgi verilme zorunluluğu bulunmaktadır.” Dedi.

Aile geliri asgari bile değil!

Yıldırım’ın gerçekliğinden de bahseden Ataç; “Bakın Yıldırım 750 bin nüfus ile Bursa’nın 2’ci büyük ilçesi. Sosyo kültürel ve sosyo ekonomik yaşam biçimi ile kendi içerisinde binlerce hayat dramını barındıran bir ilçe. Ekonomik yapısına baktığınızda hane bazındaki gelirler asgari ücretin çok altında. O yüzden bir sosyal yaşamda ilçede geliştirilmemiş. Nüfusun yarısı yıllardır nerdeyse kuruluşundan itibaren Yıldırımlı ve mali durumu da nispeten iyi olmasına rağmen Ankara Asfaltı yukarısı diye bilinen ve tarihi yapıların ve kültürel mirasın ağırlık kazandığı yerleşim birimleri dahi sosyal tesislerden yeterince faydalanamamış. Gençlerin ve kadınların vakitlerini geçirebileceği sosyal tesis maalesef yok. Gençler çareyi başka maceralarda arıyor. İlçe genelinde özellikle uyuşturucu odaklı suç unsurlarının artması da bu yüzden. Sokakların temizliği ihaleyi alan firma tarafından yeterince yapılmıyor. Kerhen çöp toplanıyor, sokaklarda çöp tenekeleri neredeyse sıfır. Ana caddelerde esnaf çöp kutusunu kaldırıma koymasa vatandaş çöpünü cebinde taşıyıp, evine götürecek. Bu konuyu zaman zaman tartışmaya açıyoruz. Belediyemizde de meclis üyesi arkadaşlarımız soru önergesi verdi. Yıldırım Belediyesinin Temizlik ve Park-Bahçeler Müdürlüğü de konuyla ilgileniyorlar. Kısa bir süre içersin de sonuç almayı umuyoruz. Sokak hayvanları için yeterli barınak yok. Her mahalle için koruma kabinleri oluşturulmalı sokak canlıları için.” Dedi.

Kentsel Dönüşüm her derdin ilacı

Ataç; “Yıldırım’ın asıl ve önemli sorunu Kentsel Dönüşüm. Eğer sağlıklı temeller üzerine Kentsel Dönüşüm inşaa edilebilirse ilçenin tüm sorunları çözülecektir. En azından biz de muhalefet olarak katkı koyarız. Bir önceki dönem Kentsel Dönüşüm planlarının bazı hukuksal nedenler ile iptal edilmesi Bursa genelindeki beklentilerinde önüne geçmiş oldu. Çünkü; Yıldırım’da başlatılacak geniş kapsamlı bir Kentsel Dönüşüm komşu ilçelerimiz Gürsu-Kestel olmak üzere batıda Osmangazi’yi de tetikleyecekti. Biz bunu gördük ve çözüm odaklı fikirlerimizi Meclise sunduk. 2020 için umutluyuz bu konuda. İmar Sorunları içinde vatandaşımızın her zaman yanındayız ve gerekeni yapmaya da hazırız. Ulaşım noktasında da en çok sıkıntı çeken ilçemiz. Ana arterler üzerinden yaptığımız toplu taşıma araçlarında en az 2 vasıta değiştiriyoruz. 4 kişilik bir aile 2020 zamları ile birlikte 35 lira günlük ücret ödemek zorunda. Asgari ücret alan baba maaşının yüzde 65’ni ulaşıma ayırırsa ay sonunu nasıl getirecek? Hava kirliliğinin de kömürden kaynaklı en çok görüldüğü yer Yıldırım. Nefes alamıyorsunuz belli saatlerde. Sanayi olmamasına rağmen bu hususta diken üstündeyiz.” Dedi.

Üniversiteli her gün hicret ediyor!

Ataç; Üniversite öğrencilerinin de dertlerini dinlediklerini belirterek; “Konunun tarihçesini anlatmayacağım. Zaten biliyorsunuz. Bursa Teknik Üniversitesi son çıkan mahkeme kararı ile artık Yıldırım odaklı bir Üniversite oldu. İlçede 15 bin civarında üniversite öğrencisinin barınması için doğru düzgün bir yurt yok. Çocuklar Görükle’den her gün gidip geliyor. Üniversite Yerleşkesi civarında 220 dönüm civarı farklı parsellerde arazi mevcut. Bunların bir kısmı okul binası bir kısmı da yurt olarak en kısa zamanda değerlendirilmelidir. BTÜ Rektörlüğü bu konuda yalnız bırakılmalıdır. Ulaşım noktasında zaten araç yetersizliğinden kaynaklanan nedenle sorun yaşanıyor. Hiç olmazsa çocukların yurt meselesi halledilsin. Şevket Yılmaz-Yüksek İhtisas Bölgesi ilçedeki hastaneler kapanınca yükü arttı. Doktor ve sağlık personeli eksiltilmesine rağmen hasta sayısı ikiye katladı. İlçemizden yeni yapılan Şehir Hastanesine direk vasıta olmaması da bu yoğunluğun başlıca sebebi.  İlçede bir açık oto pazarı da yok. Vatandaş aracını açık pazarda satmak için kilometrelerce uzağa gidiyor. Millet mahallesi bu ihtiyaç için biçilmiş kaftan. Sözün kısası Yıldırım’da otel yok, AVM yok, kültürel faaliyetler için salon yok, mahallelerde eksik çok, Yıldırım’da yaşamak ayrıcalık olması gerekirken bir ızdırap olmuş. 69 mahallemizde yapacağımız Delege seçimleri ile biz artık Yıldırım’da yaşamanın bir çile olmadığını göstereceğiz. Türkiye’nin yükselen değeri İYİ Partidir. İlçemizdeki son 2 seçimle oy oranımızı en az yüzde 65 daha artırdığımıza inanıyorum. 2020 yılının Yıldırımlı hemşerilerime huzur, sağlık ve bereket getirmesini diliyorum.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ