Zirvede Haber

Kanal İstanbul’a Bursa’dan İtiraz…

Kanal İstanbul’a Bursa’dan İtiraz…
Bursalılar Kanal İstanbul’a itiraz etti Bursa Çevre Platformu çağrısı ile bir araya gelen onlarca Bursalı, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz dilekçesi verdi.
 
Bursa Çevre Platformu, Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verilecek itiraz dikleçeleri ile ilgili “Bursa’da yaşayanlar (Bursa’ya etkilerini de kapsayacak biçimde) Kanal İstanbul projesi ÇED raporuna itiraz dilekçelerini 30 Aralık Pazartesi günü saat 13.00’da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne elden iletecek” açıklaması yaparak çağrıda bulunmuştu.
 
Çağrıya kulak veren onlarca Bursalı bugün soluğu Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü önünde aldı.
 
Kapıda itiraz dilekçeleri dolduruldu ve İstanbul’a iletilmek üzere yetkililere elden teslim edildi.
 
KANAL İSTANBUL İTİRAZINDAN TÜM FOTOĞRAFLAR
 
Bursa Çevre Platformu çağrısı ile bir araya gelen onlarca Bursalılar arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala da vardı. Pala, şöyle konuştu:
 
“Bugün burada Bursa Çevre Platformu’nun çağrısıyla Kanal İstanbul projesine itiraz etmek için toplandık. Kanal İstanbul kamuoyunda dile getirilen sorunlarının yanı sıra aynı zamanda Marmara Bölgesi’nde ve Marmara Denizi’nde de ekolojik etkilere yol açacağı için Marmara’ya kıyısı olan bütün illerde de olumsuz etki yaratma potansiyeline sahip. Bursa’da bu illerden bir tanesi. Bursa zaten gördüğünü gibi hava kirliliğiyle boğuşurken, beton bir şehir biçimine dönüşmüşken bir de Marmara Denizi bölgesindeki ekolojik değişimlerden olumsuz etkilenmesin istiyoruz. Dolayısıyla bir yandan 20 milyar dolar gibi çok büyük bir kaynağın verimsiz ve gereksiz bir projeye aktarılmasına itiraz ettiğimiz gibi öte yandan da Bursa’nın yeşilinin doğasının daha fazla tahrip edilmesine de gönlümüz razı olmadığı için itiraz ediyoruz ve itiraz etmeye devam edeceğiz. Bugün 500’ün üzerinde insan bu itirazını dile getirmek için buraya gelip Çevre İl Müdürlüğü’ne ıslak imzalı itiraz dilekçelerini sundu. Önümüzdeki günlerde bu itirazımızı daha da kitlesel sürdürmek niyetindeyiz.”
 
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise,
 
“Kanal İstanbul projesinin bilim insanlarının da açıkladığı üzere ülkemize de İstanbul’a da faydası yok. Tam tersine hem tarihi yok etmesi açısından doğayı, çevreyi, içme sularını kirletmesi açısından deprem riskinde ki riski arttırması açısından ülkemize sahip çıkmamız gerektiğini düşünen tüm duyarlı Bursalılarla buradayız. Tabii Marmara Denizi’ne vereceği zararlardan dolayı şehrimiz olan Bursa’da bundan etkilenecek. O yüzden itirazlarımızı sunuyoruz. Tabii Katarlılara bir yandan peşkeş çekildiği de oradaki arsa hareketlerinden anlaşıyor. Biz çocuklarımıza Atatürk’ten miras aldığımız bu ülkeyi aldığımız gibi bırakmak istiyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ