Zirvede Haber

Şehir Tiyatroları buluşmaları başlıyor

Şehir Tiyatroları buluşmaları başlıyor

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu ile İBB Şehir Tiyatroları, Eskişehir Şehir Tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatroları karşılıklı turnelere başlıyor.

Yapılacak turnelerle, her tiyatronun kendi seyircisine daha geniş bir oyun yelpazesi sunması ve gelecekte ortak yapımların da gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Ken Tiyatrosu  “Yangınlar” oyunuyla 12 Şubat 2020 tarihinde saat 15.00 ve 20.00’de, 13 Şubat –  14 Şubat 2020 tarhilerinde saat 20.30’da ve 15 Şubat 2020’de saat 15.00 ve 20.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbul seyircisiyle buluşacak.

İBB Şehir Tiyatroları da, “Uzlaşma” adlı oyunuyla  12, 13 Şubat 2020 tarihlerinde saat 20.00’de Bursa Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde, 14, 15 Şubat 2020 tarihlerinde saat 20.00’de Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde. 

İBB ŞEHİR TİYATROLARI

UZLAŞMA

Bir süre önce ayrılan Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar bile hala ebeveyndir ve oğullarıyla iletişim konusunda sıkıntı çekmektedirler. Bu nedenle sürekli birbirlerini suçlayıp tartışarak hem kendilerinin hem de çocuklarının yaşamını cehenneme çevirirler. Sonunda sorunu çözmek için aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Toplantılar boyunca sadece ayrılan çift değil, arabulucular İsabelle ve Jeanne da sarsıcı iç hesaplaşmalarla karşı karşıya kalacaktır… Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor.

Yazan: Chloe Lambert Çeviren: Zeynep Su Kasapoğlu Yöneten: Asli İçözü

Dramaturg: Arzu Işitman Sahne – Kostüm Tasarım: Zuhal Soy Işık Tasarım: Mahmut Özdemir Müzik – Ses Tasarımı: Ilgin İçözü Yönetmen Yardımcıları: Tarik Köksal, Ercan Demirhan, Ceysu Aygen, Derya Yildirim Oynayanlar: Gökçer Genç, Işil Zeynep, Yeliz Şatiroğlu, Zeliha Bahar Çebi

NİLÜFER BELEDİYESİ KENT TİYATROSU

YANGINLAR

1975-90 arasında yaşanan Lünan iç savaşında geçen bu hikaye; tragedya, mitoloji ve 20. yy’ın ikinci yarısında yaşanan, en önemli politik ve sıcak mücadelelerin coğrafyası olan Orta Doğu’nun yakın tarihini iç içe geçirerek anlatır.

Yazan: Wajdi Mouawad Yöneten: Murat Daltaban Çeviren: Ayberk Erkay Yönetmen Yardımcısı: Özlem Daltaban Koreograf: Tan Temel Müzik: Oğuz Kaplangı Dekor ve Işık Tasarım: Cem Yılmazer Kostüm Tasarım: Tomris Kuzu Oynayanlar: Adem Mülazim, Ayşe Gülerman, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu,Gökhan Kum, Melisa İclâl Yamanarda, Mesut Özsoy, Oğulcan Arman Uslu, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Ağaoğlu, Zeynep Çelik Küreş  Afiş Tasarım: Bülent Erkmen  Fotoğraf: Christina Malkoun

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ