Zirvede Haber

Nilüfer Kent Konseyi’nde tüzük değişikliği

Nilüfer Kent Konseyi’nde tüzük değişikliği

Nilüfer Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurul toplantısı Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Mahalle Komiteleri çalışma ve işleyiş yönergelerinde tüzük değişikliklerinin oylandığı toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Nilüfer Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

 Haziran ayında gerçekleştirilen seçimli genel kurulun ardından Neslihan Binbaş’ın başkanlığında yeni dönemin başladığı Nilüfer Kent Konseyi’nde üyeler 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı için bir araya geldi.

Açılış konuşmasında söz alan Başkan Neslihan Binbaş, 2009 yılından bu yana Nilüfer Kent Konseyi ismi ile faaliyetlerini sürdüren konseyin, aynı yıl hayata geçirilen mahalle komiteleri yapılanması ile birlikte kentte yerel demokrasinin ana unsuru haline geldiğini ifade etti. Binbaş’ın ardından söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise “Bundan sonra da, daha önce olduğu gibi, ‘demokrasi kentini’ yaşama geçirmekte en önemli paydaşımızın Nilüfer Kent Konseyi olacağına yürekten inanıyorum. 2009 yılında, vatandaşlarımızın yönetime katılabilmeleri için kente kazandırdığımız Mahalle Komiteleri Türkiye’ye örnek oldu. Bundan sonra mahalle komitelerinin eskisinden daha etkin rol üstlenmesini ve sadece hizmet talep eden değil, daha güçlü bir katılımla yol gösteren bir rol üstlenmesini istiyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından eski akademisyen Ulaş Bayraktar “Yereli demokratikleştirmek için kenti müşterekleştirmek” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Kent kimliğinin oluşmasında ve korunmasında kenti bir müşterek olarak kabul etmenin önemini vurgulayan Bayraktar, yerel yönetimlerin sivil toplum örgütlerini dikkate alma düzeyleri ve bu düzeyi etkileyen faktörleri, belediye hizmetleri üzerinden verdiği örneklerle ortaya koydu.

Emre Karagöz ve Suna Acar’ın divan üyesi olarak seçildiği genel kurulda selamlama konuşması yapan Nilüfer Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Bozbey ise özelikle son yirmi yılda hem yerelde, hem de ülke genelinde demokrasi talebi bilincinin azaldığına dikkat çekti. “Günümüzde kentlerin en önemli sorunu demokrasi talebinin azlığı. Bunun sebebinin iyi araştırılması gerekiyor” diyen Bozbey, demokrasi kültürünün oluşması ve kalıcı hale gelmesi için demokrasi talebinin özellikle gençlerden gelmesi gerektiğini ifade etti.

Genel kurula davetli olarak gelen Karşıyaka, Edirne ve Kars Kent Konseyleri başkanlarının deneyim paylaşımlarının ardından tüzük oylamasına geçildi. Nilüfer Kent Konseyi 19.Genel Kurul Toplantısı;  Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Kent Konseyi Çalışma Yönergesi ve Mahalle Komiteleri İşleyiş Yönergesi ile tüzük değişikliklerini içeren maddelerin oylanması ile sona erdi. Nilüfer Kent Konseyi üyelerinin söz haklarını kullanarak katkı koyduğu tüzük değişiklikleri oy birliği ile kabul edildi.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ