Zirvede Haber

Yeşil Türbe’yi Birde Buradan Okuyun…

Yeşil Türbe’yi Birde Buradan Okuyun…

Eğitimci Yazar Zeki Baştürk, “Yeşil Türbe’nin Hikayesini” sosyal medyada yazdığı makaleden paylaştı.

“Güzel bir hava. Denizden esen ılık bir yel. Deniz tüm maviliği ile ruhları dinlendiriyor. İyot kokusunu içimize çekiyor, ciğerlerimizi dolduruyoruz. Açık havada , deniz kıyısında dostlarla söyleşinin keyfi de bir başka. Kitabın yazarı İrfan DEMİRDÜZEN, konuklarla tek tek ilgileniyor, tokalaşıyor ve ”hoşgeldiniz ” diyor. Tam bir incelik örneği.

Biraz sonra etkinliğe katılmak üzere salona geçiyoruz. Konuklar için ayrılan yere oturuyoruz.Yeşil türbe fotoğraflarından oluşan kısa bir sunumdan sonra açılış konuşmasını İrfan Demirdüzen yapıyor. Kitabın öyküsünü ve yazılış nedenini anlatıyor.

İkinci konuşmayı Mithat Kırayoğlu yapıyor. Yeşil Cami ile Yeşil Türbe’nin mimari özelliklerini anlatıyor. Prof Dr. Yusuf Oğuzoğlu ise bu iki tarihsel değerin tarihsel özelliklerini, önemini ve değerini anlatıyor. Her gün önünden geçtiğimiz anıtsal yapıların bilmediğimiz pek çok yönünü öğreniyoruz. Yeşil Türbe’nin ibadet yeri olarak da kullanıldığı, Divan-ı Hümayun’un burada toplandığına ilişkin pek çok yeni bilgi.

Serap Tuba YILMAZ, Filiz Yenişehirlioğlu, Zeren Tanındı, İsmail Yaşayanlar, Dilek Yıldız Karakaş ,Burcu Kurt ve Fatih Alper Taşbaş adlı konuşmacılar, bu anıtlardaki nakışlar, çiniler, geçirdikleri onarımlar gibi pek çok konuda bilgi verdiler.

Bu bilgilendirme konuşmalarının ardından tüm katılımcılara kitap dağıtıldı. Etkinlik , kokteyl ile sona erdi.

Hazırlanan kitap içerdiği bilgiler ve fotoğraflarla büyük bir emek ürünü. Hem bilimsel hem de görsel özelliği var. Bursa kültürüne kazandırılmış önemli bir belge ve değer.

Başta İrfan Demirdüzen olmak üzere emek veren , katkı koyan herkesi kutlarım. Kent kültürüne verdikleri bu hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunarım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ