Zirvede Haber

Ben Ölürken Neden Gözlerini Kapatıyorsun…

Ben Ölürken Neden Gözlerini Kapatıyorsun…

İYİ Parti Bursa’da “Uygur Türklerine yapılan soykırımı lanetledi” İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Ulu Camide kılınan Cuma namazı sonrası Orhangazi Parkında, Doğu Türkistan’da süregelen ve sistemli bir şekilde Uygur Türklerine uygulanan baskı, zulüm ve soykırımı lanetleyen bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan İYİ Partililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşta katılarak destek verdi. Açılan pankart ve dövizlerde “Zulme sessiz kalma, Doğu Türkistan Ölüyor”,  “Zulmün adı doğu Türkistan”, “Doğu Türkistan kan ağlıyor” ve “Susma sustukça kardeşlerin ölüyor” ifadeleri dikkat çekti. Basın açıklamasına merkez ilçe başkanları da katılırken, diğer ilçe başkanlıkları da eş zamanlı ilçe meydanlarında açıklama yaparak Doğu Türkistan için tek yürek tepki verdi.

Basın açıklamasını gerçekleştiren İl Başkanı Yahya BAHADIR; “Büyük siyaset adamı Yusuf Has Hacip’in yurdu, meşhur Türk bilgini Kaşgarlı Mahmud’un memleketi, Uygurluların, Göktürklerin, Karahanlıların hüküm sürdüğü biz Türklerin ata yurdu Doğu Türkistan yıllardır Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin zulmü altında kıvranmaktadır.

Doğu Türkistan’da Türk Müslüman halkına yaşatılan zulüm gün geçtikçe büyüyor ve yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bilim adamları yok ediliyor, gençlerimiz hapse atılıyor, kültürümüz çökertiliyor, camilerimiz yıkılıyor, Kuran-ı Kerimlerimiz yakılıyor, Türk Müslüman halkı farklı işkencelerle dinsizliğe sevk ediliyor, başörtüsü yasaklanıyor, kadınlarımız bedenleri üzerinden baskı altına alınıyorlar.

“Uygur Türklerine yapılan bu zulme İYİ Parti dışında kimsenin sesi çıkmıyor”

Binlerce Uygur Türkünü cezaevlerinde tutan ve kardeşlerimizin milli ve dini kimliğini yok etmeye çalışan Çin Yönetiminin yaptığı insanlık dışı saldırıları nefretle telin ediyoruz. Üzülerek görüyoruz ki! Türk Müslüman kardeşlerimize yapılan tüm bu zulümlere rağmen Türkiye’de İYİ Parti’den başka hiçbir siyasi partinin sesi çıkmıyor. Biz ne söylersek söyleyelim Doğu Türkistan’da soydaşlarımızın yaşadığı mezalim karşısında sözler kifayetsiz, tepkiler yetersiz kalır. Biz İYİ Parti olarak Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığı zaman ağzında su taşıyan kuş misali safımızı belli ediyoruz.

Nasıl Filistinlilerin yanında oluyorsak Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın da yanında olmalıyız

Çin, dünyanın gözünün içine baka baka, soydaşlarımız olan Uygur Türklerinin, canlarına, mallarına, namuslarına kastetmektedir. Bu zulüm tüm Dünyanın gündeminde iken AK Parti hükümeti, ülkemizde 2019 yılını Çin ile Barış ve Kültür yılı olarak kutluyor. Hükümet madem sözde her daim dünya üzerindeki mazlumlardan yana, o zaman Çin’in Doğu Türkistan’da uygulamış olduğu bu zulüm politikasına ivedilikle karşı çıkmalı ve tepki göstermelidir. Doğru olan nasıl Filistin‘de zulüm gören Filistinlilerin yanında yer alıyorsak, Çin’de zulüm gören Doğu Türkistanlı Türk soydaşlarımızın da yanında yer almalıyız.

Ak Parti kendi çıkarları için bu soykırıma göz yumamaz.

5-10 yıl önce Doğu Türkistan kan ağlıyor derdik, ama şimdi kan ağlamıyor ölüyor, ölüyor… Hal bu durumda iken vicdan sahibi, iman sahibi olanlar bu zulme sessiz mi kalacak? Nerede sizin imanınız, nerede vicdanınız? Biz AK Parti’nin kendi çıkarlarını düşünerek bu soykırıma göz yummamasını istiyoruz.

Ey Avrupa ey Amerika diye bağıranlar çıkıp Çin devletine de bir şey söylemelidir.

Sayın Genel Başkanımızın Grup konuşmaları ve TBMM kürsüsünden Milletvekillerimizin dile getirdikleri hususlar doğrultusunda Türklüğü kimseye bırakmayan, esip gürleyen, iç politikalara bunu alet edenlere şu çağrıda bulunuyoruz: “meydanlarda Ey Avrupa, Ey Amerika diyenler, Çıkın Çin’e de bir şey söyleyin, çıkın oradaki soydaşlarımıza sahip çıkmak adına açıklamalarda bulunun. İç politikada Türklük söylemlerinizde samimiyseniz bunu dış politikada da uygulayın. Kardeşlerimize sahip çıkan açıklamalar yapın”.

İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak her daim Hak karşısında vav, haksızlık karşısında elif olma yolunda zulme hiçbir zaman sessiz kalmayacağız. Zulüm kimden gelirse gelsin zalimin karşısında, mazlum kim olursa olsun mazlumun yanında olacağımızı tekrar deklare ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ