Zirvede Haber

Simide Talim!

Simide Talim!

AK Partili Uğur Aydemir: Bizim dönemimizde yoksul kimse yok AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in bütçe görüşmelerinin gerçekleştirildiği komisyonda yumurta üzerinden yaptığı asgari ücret hesabı herkesi şaşırttı. 2002 yılında alınan yumurta sayısı ile 2019 yılında alınan yumurta sayısı üzerinden hesap yapan vekil Aydemir, “Bizim dönemimizde yoksul kimse yok” dedi.

“Asgari ücretli günde üç öğün simit yerse 1120 lira cebine kalır”

Asgari ücret ile çalışanlar merakla asgari ücret zam oranlarını beklerken AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, yumurta sayısı üzerinden asgari ücret ile çalışanları şaşırtan bir hesaplama yaptı.

YUMURTA ÜZERİNDEN ASGARİ ÜCRET HESABI

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Asgari ücretli bir arkadaşımız 2002 yılında 1750 tane şimdi kaç tane yumurta alıyor? 4 bin 375 tane. Elektriği, doğalgazı onları geçiyorum” ifadelerini kullanmasının ardından komisyonda yer alan milletvekillerinden bazıları, “Elektriği de doğalgazı da söyle canım” dedikten sonra vekil Aydemir gülerek cevap verdi.

BİZİM DÖNEMİMİZDE YOKSUL KİMSE YOK

“2002 yılında 1432 kw elektrik alıyorken şimdi ise 3 bin 270 kw elektrik alıyor.” Diyen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “583 m3 doğalgaz alırken şimdi ise  bin 108 m3 doğalgaz alıyor. Rahat olun bizim dönemimizde yoksul kimse yok.”  Dedi.

EYT VE 3600 EK GÖSTERGE DE GÜNDEME GELDİ

Komisyonda yer alan vekillerin Emeklilikte Yaşa Takılanları hatırlatmasınınım ardından AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “EYT’ye de geleceğim.” Diyerek cevap verirken “3600 ek göstergeyi unutma” açıklamasına ise cevap vermedi.

PEMBE GÖZLÜK MÜ TAKIYORSUNUZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in yaptığı asgari ücret açıklamaları sonrasında, “Söylediklerinizi duyduktan sonra hayretler içerisinde kaldım. Pembe bir gözlükle mi bakıyorsunuz? Pollyannacılık mı oynuyorsunuz.

Bu diyaloglar, Meclis tutanaklarına yansıdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ