Zirvede Haber

Toz Kaldırmadan Yakınlarını Aldık…

Toz Kaldırmadan Yakınlarını Aldık…
Erdoğan Macaristan’da: Bazı stratejik ortaklar terör liderleriyle görüşmeler yapıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün temaslarda bulunmak üzere Macaristan’da… Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile basın mensuplarının karşısına geçen Erdoğan açıklamalarda bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine geldiği Budapeşte’de resmi törenle karşılandı.
 
Macaristan Başbakanlık Ofisi’ndeki resmi törende, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tören kıtasını selamladı. Resmi törenin ardından tokalaşarak gazetecilere görüntü veren Erdoğan ve Orban, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.
 
Görüşme öncesinde Viktor Orban, Başbakanlık Ofisi’nin terasından Recep Tayyip Erdoğan’a Tuna Nehri’ni ve Budapeşte’deki bazı simgesel yapıları gösterdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da eşlik etti. Görüşme sonrasında Erdoğan ve Orban, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Macaristan ile örnek bir iş birliğimiz mevcut. Avrupa Birliği’nin son dönemde ülkemize karşı izlediği tutum yapıcı olmaktan uzaktır. Macaristan’ın ülkemizin AB sürecine sağladığı destek kıymetlidir. Barış Pınarı Harekâtı’na verdiği destek için şükranlarımızı ifade ettim” açıklamasını yaptı.
 
“13 YAKIN ÇEVRESİ ELİMİZDE”
 
Erdoğan Suriye konusunda, “Güvenli bölge için çalışmalarımızı yapıyoruz, bu mültecilerin kendi evlerine dönmesini sağlamak içindir” dedi.
 
Erdoğan, “Bazı stratejik ortakların terör liderleriyle yapmış oldukları ne yazık ki görüşmeler, onlarla yapmış olduğu dayanışmalar var. Bunlar bizi ciddi olarak üzmüştür. Uluslararası terörle mücadele edeceksek, NATO üyelerinin böyle bir görüşme yapması affedilebilir değildir” dedi.
 
Erdoğan, IŞİD’in lideri Bağdadi hakkında, “En son 13 tane yakın çevresini yakaladık onlar da elimizde” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ