Zirvede Haber

O İsmi Biliyorum İstifa Etsin!

O İsmi Biliyorum İstifa Etsin!
CHP’li Özgür Özel Kılıçdaroğlu’nun hangi bakanı kastettiğini açıkladı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında söylediği, “Bir bakan uluslararası yasa dışı uygulamalara karışıyor” sözlerinden kimi kastettiği anlaşıldı.
 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Bir bakanın adının gene karıştığı bazı uluslararası yasa dışı uygulamalara, ahlâk dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler geliyor. Bunlara bakalım, dikkatle biz de izliyoruz” dedi.
 
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından gözler kabineye çevrilirken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Kastedilen kişinin artık Çavuşoğlu olduğu konusunda herhangi bir şüphe yok” dedi.
 
“BU TÜM DÜNYADA BİLİNEN BİR MESELE”
 
Bayrakhaber.com’ a konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şöyle dedi: “Kastedilen kişinin artık Çavuşoğlu olduğu konusunda herhangi bir şüphe yok. Bu Türkiye’de değil, bütün Avrupa’da, dünyada konuşulan bir mesele.
 
Bugün içinde bulunduğumuz durum böyle bir iddiaya karşı Çavuşoğlu’nun susma sürecini yaşıyoruz.
 
Bu konuda beklenen Çavuşoğlu’ndan açık, net bir açıklamadır. Sessiz kalmakla sorun çözülmüyor.”
 
“DÖNEMİN UKRAYNA BAŞBAKANI’NIN “LOBİCİLİK” SÖZLERİ DİKKAT ÇEKİCİ”
 
Esas mesele şu anda hapiste olan dönemin Ukrayna Başbakanı’nın sorgulaması sırasında kendisiyle ilgili ortaya çıkan iddialarda lobicilik faaliyetleri için para harcandığını söylemesi ve bir başka yazışmada da Trump’ın eski seçim kampanyası yöneticisi Manafort’un sızdırılan e-mail yazışmalarında da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine başkan olarak görev yaptığı dönemde Ukrayna Hükümeti adına para karşılığı lobi faaliyetinde bulunduğu öne sürüldü. Bununla ilgili de kendisine doğrudan ödenen bir tutardan bahsediliyor. Bu iddialar dünyanın neresinde dile getirilirse getirilsin çok ciddi iddialardır.
 
“ÇAVUŞOĞLU SUSARAK TÜRK DIŞ POLİTİKASINA İTİBAR KAYBETTİRİYOR”
 
Çavuşoğlu susarak Türkiye’de bu iddiaların konuşulmamasını sağlayabilir ama onun suskunluğu kendisine itibar kaybettirdiği gibi dünyada da Türk dış politikasına itibar kaybettiriyor.
Bu tip iddiaları yalanlamayan, cevaplamayan bu konuda kanıtlarıyla karşı argümanlarını ortaya koyamayan bir bakanın Türkiye’yi temsil etmesi dış politikada taşınabilir bir durum olmaktan çıkabilir ilerleyen dönemlerde.
 
“BU YÜKÜ BİR SÜRE SONRA BAKAN DA TAŞIYAMAZ TÜRKİYE DE”
 
Yapılması gereken Dışişleri Bakanı’nın dokunulmazlığın kendisine verdiği imkanlardan ve elindeki kamu gücünün yarattığı imkanlardan kamunun bilgilendirilmesinin aleyhinde faydalanmamaktır. Bu konuya şeffafça bir açıklık getirilmediği takdirde bu yükü bir süre sonra Bakan da taşıyamaz Türkiye de taşıyamaz.
 
Kendisi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde başkan olarak görev yaptığı dönemde Ukrayna Hükümeti adına lobicilik faaliyeti yapılmış ve doğrudan Bakan’a da 230 bin Euro gibi bir tutardan bahsediliyor, 2013 yılında. Bu Türkiye’yi ciddi şekilde sıkıntıya sokacak bir iddia. Bu iddiadan Türkiye’nin tüm Avrupa ve dünya kamuoyunda aklanması gerekiyor. Aksi durum yapılmadan bu iddiayı belki Bakan Türkiye’deki medya düzeni içinde taşıyabilirim, Türkiye’de bunu konuşturmayabilirim diye düşünebilir ama dünyanın bunu konuştuğu süreçte bu yükü Türkiye taşıyamaz.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ