Zirvede Haber

Adalet İstiyorum…

Adalet İstiyorum…
Bursalı Begüm’ün anne ve babasından kahreden sözler İstanbul’da makas atarak ilerleyen otomobillerin çarpışarak otobüs durağına dalması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Bursalı Begüm Kartal’ın anne ve babası, “Begüm tek evladımızdı. Onu emek vererek büyüttük, onunla sevindik, onunla gurur duyduk, onun geleceğiyle ilgili hayaller kurduk. Ama hiç tanımadığımız biri, kızımızı bizden aldı” diyerek yaşananlara sitem etti.
 
İstanbul Sefaköy’de 21 Temmuz Pazar akşamı yaşanan kazada, makas atarak ilerleyen iki otomobil önce çarpıştı, ardından ise otobüs durağında bekleyenlerin arasına daldı.
 
Feci kazada 8 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Bursalı Begüm Kartal’ın, 23 Temmuz’da beyin ölümü gerçekleşti. Tek çocukları Begüm Kartal’ın ölümü ile büyük bir yıkım yaşayan baba Haluk ile anne Melek Kartal, aldıkları bir kararla kızlarının organlarını bağışladı. Bursa’dan üniversite eğitimi için İstanbul’a giden Begüm’ün bağışlanan organları sayesinde 4 kişi hayata tutuldu.
 
BEGÜM İÇİN ADALET VE FARKINDALIK KAMPANYASI
 
Kızlarının acısını yaşayan Kartal ailesi, arkadaşları ve sevenleri olayın kaza değil cinayet olduğunu belirterek, #BegümiçinAdalet etiketiyle ‘Sosyal Medya Farkındalık Kampanyası’ başlattı.
 
ANNE VE BABANIN SÖZLERİ KAHRETTİ
 
Anne Melek Özbakış Kartal, sürücünün olay yerinden kaçtıktan 4 saat sonra yakalandığını ve alkol testinde 1,42 promil alkollü çıktığını hatırlatarak, “Sürat var, alkol var, makas atmak var. Soruyorum, bu bir kaza mıdır, cinayet midir? Bizim artık bundan sonramız yok. Begüm tek evladımızdı. Onu emek vererek büyüttük, onunla sevindik, onunla gurur duyduk, onun geleceğiyle ilgili hayaller kurduk. Ama hiç tanımadığımız biri, kızımızı bizden aldı. Bu hayattaki tek isteğimiz, kızımızın geri verilmesi. Ama böyle bir şey de mümkün olmadığına göre artık tek isteğimiz adaletin tecelli etmesi.” dedi.
 
Baba Haluk Kartal, adaleti sadece kendileri için istemediklerini vurgulayarak, “Adalet temalı kampanyamızın asıl amacı, başka anne ve babaların da yanmamasıdır. Adalet yerini bulsun ki, başka çocuklar cinayet gibi kazaların kurbanı olmasınlar. Çünkü o çocuklar, bu ülkenin geleceğidir.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ