Zirvede Haber

Tetikçiler Manipilasyon Yapıyor!

Tetikçiler Manipilasyon Yapıyor!
Terör örgütü yandaşları sosyal medyada yalan haber servis etmeye devam ediyor! Türkiye’nin güney sınırında Barış Pınarı Harekatı’na başlamasıyla terör örgütüne yakın sosyal medya hesapları harekata karşı manipülasyon hamlelerini hızlandırırken provokasyon girişimlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Örgüte yakın hesaplardan, Suriye iç savaşında yaşanmış olaylarda çekilen fotoğraf kareleri, harekatta gerçekleşmiş gibi yansıtılmaya çalışılırken kurgu videolar da sahneye konulmaya başlandı.
 
Türk askeri büyük bir kararlılık ve hassasiyetle Fırat’ın doğusunu teröristlerden temizliyor.
 
Hiçbir sivilin hedef alınmadığı sadece terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştiren Barış Pınarı Harekatı’nda büyük kayıplar veren terör örgütü mensupları Türkiye’nin imajını zedelemek için sosyal medyada her gün sayısız yalan içerik paylaşıyor.
 
Bir süredir Suriye iç savaşında yaşanmış olaylarda çekilen fotoğraf kareleri ve videoları Barış Pınarı Harekatı’nda gerçekleşmiş gibi sosyal medyada servis eden terör örgütü yandaşları şimdi de kurgu videolarla Türkiye’yi hedef almaya çalışıyor.
 
Mutlu Civiroglu isimli mutludc kullanıcı hesabı Twitter’da Kobani’de çekildiği öne sürülen bir video yayınladı. Videoda Türkiye’ye yönelik ahlaksız ve gerçek dışı ithamlara yer verilirken Türk askerlerinin sivilleri hedef aldığı öne sürüldü. Videodaki bir kadının kucağındaki çocuk yaşamını yitirmiş gibi lanse edildi. Oysa ki video dikkatli incelendiğinde kadının kucağındaki çocuğun hayatta olduğu açıkça görüldü.
 
Sosyal medyadaki provokasyonlara ve yalan içeriklere karşı vatandaşlara da büyük sorumluluk düşüyor.
 
Mutlu Civiroglu isimli mutludc kullanıcı hesabı gibi yalan içerik üreten sayfaların Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na bildirilmesi büyük önem taşıyor.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ