Zirvede Haber

Erdinç Çelikkol İsmi Bursa’ya Değer Katıyor!

Erdinç Çelikkol İsmi Bursa’ya Değer Katıyor!

“Hiçbiri senin kadar özel olmadı!” Musikinin yaşayan efsanelerinden Erdinç Çelikkol’u öğrencileri yalnız bırakmıyor. Çelikkol’a vefalarını göstermek için kollarını sıvayan müzisyenler, Erdinç Çelikkol’a Ahde Vefa Korosu Derneği’ni kurdular. “Hocaların Hocası” unvanlı üstat Erdinç Çelikkol’a vefalarını göstermek için öğrencileri Erdinç Çelikkol’a Ahde Vefa Korosu Derneği’ni kurdu. Tescilli 400’e yakın eseri bulunan Erdinç Çelikkol’a, Ahde Vefa Korosu Derneği Başkanı Saadet Yazıcı ve Yardımcısı Selçuk Şahinoğulları; “Ne yapsak hocamıza azdır.” Dedi. Başkan  Saadet  Yazıcı; “Geçtiğimiz yıl dernek kurmaya karar  verdik. Yardımcım Selçuk Şahinoğulları ve üyelerimiz Salim Tırpancı, Mehmet Karadağ, Güngör Uğureli ve diğer arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya başladık. Bugün 81 yaşıyla hocaların hocasını unvanını sonuna kadar hak ediyor. TRT’de 374 tescilli eseriyle Türk Musikisi’ne verdiği hizmet anlatılamaz. Dolayısıyla bu unvanı hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Adı yaşasın istedik…

Yazıcı; “Geçen yıl Allah Rahmet eylesin, nurlarda uyusun Burhan Dikencik’in vefatından sonra bir tek hocamız kaldı. Hepimizde, müzik yapan herkeste emeği olan bir insan. Eşi Neriman Çelikkol ile görüştük bu koro ve derneği kurduk. Çok güzel bir aile olduk. Bakınız sanat güneşimiz Zeki Müren’in de Türk Musikisi’ne verdiği hizmetler yadsınamaz. Biz bu konuda insanların sağlığında bir şeyler yapılması gerektiğine inananlardanız. Bu konuyla ilgili Nilüfer Belediyesi ile konuştuk. Hocamızın oturduğu Barbaros Cadde veya sokağına onun isminin verilmesi konusunda söz aldık. Yiğidin hakkını yiğide vermek ile ilgili elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu gün 81 yaşında hocamız. Allah uzun ömür versin, kalbinde pil ile yaşıyor.”

Müzik ruhu dinlendirir…

“Erdinç Hocamız iki yıldır gelen talep üzerine İzmit’e gidiyordu. Orada belli koroları çalıştırıyordu. Örneğin değerli dostumuz RUMELİSİAD ve BUSİAD üyesi Nejat Yahya’nın anlatımıyla ‘Yaşayan efsane ekli notadan 1991 yılın şarkısı ödüllü bestekâr Bursa Ahde Vefa Korosu hocamız Erdinç Çelikkol ve muhterem eşi Neriman hanımın yönlendirmesiyle ziyaret ettiğimiz Tıp fakültesi dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan’la yaptığımız görüşmede; Ud çaldığını musikinin sağlığa çok iyi geldiğini, Erdinç hocanın uzun yıllar çalıştırdığı İzmit TSM korosunda Ney üfleyen rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile beraber solist ve korist olarak yer aldıklarını, Erdinç hocadan çok şeyler öğrenip etkilendiklerinden üniversite döner sermayeyle işletilen lokantalara ve Cafelere beste makamları olan Nihavend, Hüzzam, Bestenigar, Rast, Mahur vb. isimlerini verdiklerini; Erdinç hocaya vefalı davranışla kültür merkezinde heykelini halen muhafaza ettiklerini öğrendiğimizde çok memnun olup diğer üniversitelere örnek olduklarından dolayı kendilerini kutladım’ demişti. Tüm bunlar çok güzel şeyler.”

Ormanın adı Çelikkol…

Dernek Başkan Yardımcısı Selçuk Şahinoğulları ise, “Bir müzik sevdalısı olarak 15 yıldır dışarıdan korolarda söylerdik ama Erdinç hoca deyince çok farklı. Şarkı söylemeyi öğrenme, nerelerde nefes alınır, nerelere vurgu yapılır; bizler ondan öğrendik. Bursa’da bugün yolu müzikten geçen herkes, bütün şefler mutlaka Erdinç Çelikkol hocamızın rahlesinden geçmiştir. Ülke genelinde olan orman yangınları malum. Aynı zamanda çevre bilinciyle de Orman Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Sağ olsunlar bize çok yardımcı oldular. Bu ağaç dikimleri ve tabelaları size çok maddi külfet getirir. Biz size uygun bir alan ve kişi adedine göre fidanlarınızı hazırlayalım. Sizler Dernek olarak pankart ve tabelalarınızı hazırlayıp gelirsiniz dediler. Erdinç Çelikkol Hatıra Ormanı olarak bunun da sözünü almış olmak bizlere mutluluk veriyor. Biz bu ve bu gibi olayları, hatıraları, günümüzde yaşanan hikâyeleri, anıları dostlardan dinledikçe bunlardan çok etkilendik. Orada hocamızın büstü yapılarak konuldu. Bunu İzmit yapıyor da biz niye yapmıyoruz dedik ve Kumlada Tankut Öktem’in biliyorsunuz atölyesi var, gittik ve görüştük. Hocamızın büstü konusunda hay hay dediler. Şu an bununla ilgileniyoruz. Konservatuara hocamızın bir büstünü koymak istiyoruz. Son olarak ta bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem, tüm kurum amirleri ve emeği geçen herkese yürekten şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ