Zirvede Haber

Uluslararası Baskı, Barış Pınarı İle Başladı!

Uluslararası Baskı, Barış Pınarı İle Başladı!
Moody’s büyüme beklentisini açıkladı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye ekonomisinde 2019 yılında yüzde 0.25 büyüme beklediklerini açıkladı. Kurum Şubat ayında yaptığı değerlendirmede ekonominin yüzde 2 seviyesinde daralacağını öngörmüştü. Kurum, Yeni Ekonomi Programı’ndaki büyüme hedeflerinin, programdaki diğer makroekonomik tahminler ile uyumlu görünmediğini savundu.
 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı’ndaki büyüme hedeflerinin, programdaki diğer makroekonomik tahminler ile uyumlu görünmediğini savundu.
 
Moody’s Reuters’e yaptığı açıklamada, yeni büyüme hedeflerinin, makro dengesizlikleri artırması riski bulunduğunu vurguladı.
 
“Türkiye’nin önümüzdeki 3 yıl için belirlediği yıllık yüzde 5 büyüme hedefleri, ciddi mali teşvikler olmadan mümkün değil ve ödemeler dengesi üzerinde basık büyüme toparlandığında yeniden başlayacak” değerlendirmesini yapan Moody’s, Türkiye’nin yapısal reformları uygulamadıkça ödemeler dengesi krizlerine karşı kırılgan olmaya devam edeceğini savundu.
 
Moody’s açıklamasında Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 0,25 büyüyeceğini tahmin ederken, 2020 ve 2021’de büyümenin en azından yüzde 3 seviyesine toparlanacağını öngördü.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ