Zirvede Haber

MEHMEDİM HER DAİM YANINDAYIZ…

MEHMEDİM HER DAİM YANINDAYIZ…
Yurdun dört bir yanından Mehmetçiğe destek yağıyor Barış Pınarı Harekâtı üçüncü gününe girerken yurdun dört bir yanından Mehmetçiğe destek yağıyor. Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi ilçeyi Türk bayrağıyla donatarak, bayrak isteyenlere ücretsiz bayrak verileceğini duyurdu. Elazığ’da ise iptal edilen Orcik Festivali ve Bağbozumu Şenlikleri için hazırlanan orcikler Mehmetçiğe moral hediyesi olarak gönderilecek. Konya’da da ve Muğla’da vatandaşlar ‘Bizi de cepheye alın’ diyerek askerlik şubesine başvurdu. Bursa Ulu Camii’nde dualar Mehmetçik için edildi.
 
Türk ordusunun Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’na yurdun dört bir yanından destek yağıyor. Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi, sağlık ocakları ve camilerle birlikte Türk bayrağı olmayan kurumlara Türk Bayrağı vereceğini açıkladı.
 
ANTALYA BAYRAKLARLA DONANDI
 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Barış Pınarı Harekatı ve yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız öncesi, ilçemiz sınırları içindeki sağlık ocaklarına ve 142 camiye, bayrağı olmayan kurumlara Türk bayrağı vereceğiz” dedi.
Antalya’da binalar ve caddeler dev Türk bayraklarıyla donatıldı
 
ELAZIĞLILAR ORCİK GÖNDERECEK
 
Barış Pınarı Harekâtı’na Elazığlı vatandaşlardan da tam destek ve dua geldi. “Allah yardımcıları olsun” diye Mehmetçiğimize dua eden Elazığlılar, Orcik Festivali ve Bağbozumu Şenlikleri için toplanan orciklerin askerimize gönderilmesini istedi.
 
7’den 70’e herkes Mehmetçiğe desteklerini iletirken Sabri Yavuz isimli bir vatandaş, “Sonuna kadar ordumuzun yanındayız. Haklı bir gerekçeyle gitmiştir. Oradaki terörü yok etmek için girmişlerdir. Şimdi sınırımıza kadar gelmişlerse, bizi tehdit ediyorlarsa, vatandaşımızı öldürüyorlarsa askerimiz de bunun için gitmişse bundan farklı bir şey aramaya gerek yok.” dedi.
 
“ALLAH YARDIMCILARI OLSUN”
 
Vatandaşlardan Sabri Yavuz ordunun haklı bir gerekçe ile Suriye topraklarına girdiğini belirterek, “Allah muvaffak etsin. Allah yardımcıları olsun. Vatan bizimdir. Ordu bizimdir. Başka bir şey aramaya gerek yok. Sonuna kadar ordumuzun yanındayız. Haklı bir gerekçeyle gitmiştir. Oradaki terörü yok etmek için girmişlerdir. Şimdi sınırımıza kadar gelmişlerse, bizi tehdit ediyorlarsa, vatandaşımızı öldürüyorlarsa askerimiz de bunun için gitmişse bundan farklı bir şey aramaya gerek yok. Orciklerin gönderilmesi de bizce güzel bir fikir. Askerimize her şey layıktır” ifadelerini kullandı.
 
Konya’daki trafik bilgilendirme ekranlarının tamamında, kahraman evlatlarımızın yanında olduğumuzun ifade edildiği mesajlar ve dualar yer aldı.
 
KONYA’DA ‘BENİ CEPHEYE ALIN’ BAŞVURUSU
 
Konyalı Tayyar Perihan isimli bir vatandaş askerlik şubesine giderek operasyona gönüllü olarak katılmak için dilekçe verdi. Çocuklarıyla birlikte restoran işleten Perihan (53), 1986- 1988 yılları arasında askerliğini Diyarbakır’da Jandarma çavuş olarak yaptığını belirterek, “Askerliğimi Diyarbakır’da yaptım ve bölgeyi çok iyi biliyorum. Bizde vatan her şeyden önce gelir. İnşallah cepheye katılmam için dilekçem kabul edilir” şeklinde konuştu. Konya’da trafik bilgilendirme levhalarında da Fetih Suresi’nden ayetler yer aldı.
 
BURSA’DA DUALAR MEHMETÇİK İÇİN
 
600 yıllık Bursa Ulucami’den bu kez Suriye’deki Mehmetçik için zafer nidaları yükseldi. Güneydeki terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtının üçüncü günü sabahında, Bursalılar Ulucami’ye akın etti. Sabah namazında sınır ötesindeki Mehmetçik için dualar edilirken, Mehmetçiğin burnunun bile kanamadan yurda dönmesi ve terör sorununun tamamen ortadan kalkması dilendi. Bursalılar tarihi camide Türk Ordusunun zaferi için dualar etti.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz çıkısında vatandaşlara simit, zeytin, peynir, çay ve çorba ikramları yapılırken, sabah namazı bulunmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı. Ulu Camii’nin kubbesi amin sesleriyle inledi.
 
MUĞLA’DA BİZİ DE OPERASYONA GÖTÜRÜN DİLEKÇESİ
 
Mehmetçiğe bir destek haberi de Muğla’dan geldi. Bir araya gelen mahalle sakinleri Muğla Asker Alma Bölge Başkanlığı’nda verilmek üzere dilekçe hazırladı. Dilekçeye imza koyan vatandaşlar, Mehmetçiğe selam yolladı. Muğlalılar, kahraman Türk Ordusuna selam yolladı.
 
ÇANAKKALE’DE ‘SEFER VE ZAFER’ DUASI
 
Çanakkale İl Müftülüğü Barış Pınarı Harekatı için ‘Sefer ve Zafer Duası’ çağrısında bulundu. Tacettin Aslan İlahiyat Camii’nde 13 Ekim Pazar sabah namazının ardından Mehmetçiğin zaferi için dualar edilecek.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ