Zirvede Haber

YESAŞ ile KESTELTAŞ arasında ki fark ne ?

YESAŞ ile KESTELTAŞ arasında ki fark ne ?

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Yenişehir Belediye Başkan adaylarından olan, İYİ Parti Bursa Mahalli İdareler Başkanı Ercan Özel, Yenişehir Belediyesine bağlı olan YESAŞ Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ekmeğin fiyatı üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Özel; “İlçemizdeki belediyemize ait olan ekmek fabrikasında 300 gram ekmek 1,75 lira, komşumuz Kestel’in belediyesine bağlı ekmek fabrikasındaki 400 gram ekmek 1 lira! Arasındaki gram ve fiyat farkını sizde anlamışsınızdır!”

Zarar gösterip…

Özel; “1981 yılında kurulan 2016 yılında yenilenen, günde 12 bin ekmek üretilen, Yenişehir Belediye Fırını YESAŞ’ta, 300 gr. ekmek 1.75 TL iken, 2007 yılında kurulan 2017 yılında yenilenen, günde 4 bin ekmek üretilen Kestel Belediye Fırını KESTELTAŞ’ta, 400 gr. ekmek 1 TL. İki işletmede de üretim aynı matador ekmek fırını ile yapılıyor. Bu tür fırınlarda ekmek üretim sayısı arttıkça, maliyet de düşüyor.

Buna rağmen 31 Mart Seçimlerinden sonra Yenişehir Belediye Başkanı: “zarar ediyorum” diyerek 300 gr. ekmeğe zam yaparak, fiyatını 1.50 TL’den 1.75 TL ye çıkardı.

Tanır’ı kutluyorum!

Özel; “Ne ilginçtir ki! 31 Mart Seçimlerinden sonra Kestel Belediye Başkanı ise: “fazla kâr ediyorum, kârımı düşürüp, halka ucuz ekmek yedirmeliyim” diyerek 400 gr. ekmeğe İNDİRİM yaparak, fiyatını 1.25 TL’den 1 TL ye indirdi. Yani Yenişehir’de yaşayan bir kişi, Kestel’de yaşayan bir kişiye nazaran 1 ekmek için tam 1 TL, fazladan ücret ödüyor. Bir fırın 400 gr. ekmeği 1 TL’ye satıp üstelik bundan para kazanıyorsa, aynı özelliklere sahip diğer fırın ise 300 gr. ekmeği 1.75 TL den satıp hala zarar edebiyatı yapıyorsa, burada yanlış bir takım işlerin olduğu apaçık ortadadır. Kuruluş amacı vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek yedirmek olan Belediye fırınlarının, amacına uygun olarak hareket etmeleri gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşının yanında olan Kestel Belediye Başkanı Sayın Önder Tanır’ı kutluyorum. Yenişehir’de ki yöneticileri ise dirayetli olmaya, halkın cebinden ellerini çekmeye davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ