Zirvede Haber

Bursa’nın göbeğine stant açtı…

Bursa’nın göbeğine stant açtı…

Bursa denilince akla Kestane Şekeri, Şeftali, Deveci Armudu, Domatesi, Siyah İnciri ve Zeytini akla gelir ama ne hikmetse Turşusu gelmez. Gemlik Zeytini akla ilk gelenlerden olsa da sınır komşusu Gedelek Turşuları unutulan üvey evlat konumundadır. Bir zamanlar 80 hanenin yaşadığı ve hemen hemen her evde üretilen organik Gedelek Turşuları sanayi atılımında. 10 yıl önce Gedekliklerin gayreti ile kurulan Marzim Sanayi Bölgesinde üretilen turşuların ünü Türkiye’yi aşmışken, Orhangazili “Başkan Turşuları” Bursa il merkezinin göbeğinde açtığı tanıtım standı ile bir ilke imza attı.

 

Hizmeti yakınınıza getirdik…

Genç girişimci firma sahibi Muhsin Bölük, Haşim İşcan Caddesinin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanıyla birleştiği yerde firmasının ürünlerini sergileyen bir stant açarak Gedelek Turşularını tanıtıyor. Bölük; “10 yıldır Turşu sektöründeyim. Firmamız 6 yıllık. Gedelek bir köy iken genç girişimci gençlerimiz geçim kaynağımız olan turşularımızın üretimi ve tanıtımının daha sağlıklı olması için Türkiye’nin ilki olan Marzim Sanayiyi kurdu. Her üyemiz standart olarak aynı metrekarede üretim yapıyor ve 800 kardeşimizde iş yerlerimizde istihdam ediliyor. Bursa halkı turşuyu seviyor ama göz önünde bir hizmet istiyor. Ben firma sahibi olarak Bursalıların ayağına turşuyu getirdim. Vatandaşlarımız 35 çeşit olan turşumuzun tadına standımızda bakıyor. Fakir serumu turşumuz şifa kaynağı olarak her derde çare. ” Dedi.

60 yıllık birikim…

Vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu belirten Bölük; “Herkesin turşuyla ilgilendiği Türkiye’deki tek mahalleyiz. Daha önce köy statüsünde bulunan Gedelek’te son 60 yıldır turşu işi ile ilgilenmeyen kimse yok. Burada sektör her geçen gün daha da ileriye gidiyor. Gedelek’de  suyumuz bol olduğu için 60 yıl öncesine kadar burada sebze üreticiliği yapılıyordu. Burada üretilen sebzeler İstanbul haline gönderiliyordu. O dönemler İstanbul’un sebzecisi konumunda olan bir köyümüz vardı. 60 yıl önce Gemlikli konserve üreticisi olan Rıfat Minare’nin turşu yapmak için bizim burada salatalık ektirmesiyle Gedelek, turşuyla tanıştı. Sonrasında bölge halkımız İstanbul haline sebze yetiştirmeyi bırakarak turşuya döndü. O dönem en zor şartlarda yapılan turşuculuk, yılların verdiği tecrübeyle, sanayileşmeyle bugünlere geldi. Geçmişte İstanbul haline sebze gönderirken bugün dünyaya turşu gönderir hale geldik. Turşu üretimiyle bölgemize ciddi istihdam da sağlıyoruz. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ