Zirvede Haber

Zamansız gelen ölümle talan ettiler…

Zamansız gelen ölümle talan ettiler…

Orman vasfını yitirmiş, yıllardır üzerinde tarım yapılan, Hazine ve Orman Arazileri “2B” sınıfı adı altında yerler konusunda resmi evrak göstermek şartı ile üzerinde yerleşik olarak konakladığını ispat eden maliklere belli bir bedel karşılığı 2018 yılı içersin de tapuları verilmişti. Ancak Manisa’nın Salihli ilçesinden öyle bir olay geldi ki; olay mahkeme koridorlarına taşındı.

2B’ye başvuramadı…

Aynı isim ve soyada sahip Elti’lerin “2B” savaşı “hak mağduriyeti” yarattı. Orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, Salihli-Bahçecik, Hacıömerli Mevkiindeki 13 bin 196 metrekaredeki alanı 40 yıl boyunca Ali Gediz tarafından ekilip biçildi. Gediz’in kardeşleri de komşu ada-parseldeki çalılık alanda zirai faaliyetlerinde bulundular. Gediz tarımdan kazandığı para ile bu alana tek katlı bir binayı zaman içinde inşaatını da kendi yapmak sureti ile kazandırdı. 2B kanunu çıkınca Gediz 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. maddesinin B bendi için başvurmak istedi. Ama Gediz başvuruyu yapamadan hastalandı. 24/03/2018 yılında Salihli Devlet Hastanesinde yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Bir kız babası olan Ali Gediz; arkasında eşi Emine Gediz ve kızı Dilek Gediz Yıldız’ı mirasçı olarak bıraktı.

Yapı kayıt belgesi ile tapuyu üzerlerine aldılar!

Aralarında yıllardır problem yaşayan kardeşlerin varisleri bu ölüm olayından sonra Gediz’e ait olan arsa ve ev için “İmar Barışı” üzerinden faydalanarak “Yapı Kayıt Belgesi” alıp yasal harcı ödedi. Gediz ailesinin diğer bir ferdi olan 13/06/2009 tarihinde merhum olan Elti- Emine Gediz üzerinden gerçekleştirilen bu işlem, Ali Gediz’in kızı Dilek Gediz Yıldız tarafından Salihli Mahkemelerine taşındı. 12/07/2018 yılında Bahçecik mahallesi Pamuktarla sokak no; 35 adresine 90 metrekarelik yapı için İmar Barışının 3194 nolu İmar Kanununun 16’cı maddesi kararınca alınan “Yapı Kayıt Belgesi” ile merhum olan Mehmet-Fatma Gediz’in malikleri sayılan 12 varisi adına tescillendi. Tescil edilen arazide 32 bin 300 metrekare olarak, 12 isim adına hisse sahibi yapılarak 2018 yılının son ayında tapu verildi. Arazinin yıllardır kendilerine ait olduğunu söyleyen Gediz ailelerinin çocuklarının Tapu İptal Davasının nasıl sonuçlanacağı bilinmezken, Bürokrasi mağduru merhum Ali Gediz’in ailesi huzursuz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ