Zirvede Haber

Dündar; hesap vermeli!

Dündar; hesap vermeli!

“Osmangazi’de neler oluyor?” Osmangazi Belediye Meclisinde, CHP Gurubu verdiği önergelerle Osmangazi Belediye’sinden adeta hesap sordu. Gurup Sözcüsü Sefa Yılmaz; “Belediye Yönetimi olmuş adeta çiftlik! Çiftliğin bir kahyası orayı belli bir düzene göre yönetiyor. Sorduğumuz sorulara cevap alamıyoruz. Almış eline birileri davulu vuruyor da vuruyor! Hesap vermeye gelince de davulu ben çalmıyorum ki; diyor! Başkan sayın Mustafa Dündar’da sorduğumuz sorulara sessiz kalıyor! Hesap istiyoruz hesap.” Dedi.

Makam araçları nerede!

Yılmaz; “Osmangazi Belediyesinin kiraladığı 86 adet aracın 67 tanesinin makam aracı olduğunu ifade ettiler. Belediye bu araçlara yılda 69 bin 600, iki yılda ise 139 bin 200 lira kira bedeli ödemektedir. Yani bir araç için 2 yılda yeni bir araç bedeli kadar kira bedeli ödenmektedir. Bu araçların kimlere tahsis edildiğine ilişkin daha önceki meclis toplantılarında verdiğimiz soru önergeleri cevapsız bırakılmıştır. Cevaplandırılmayan bu soru önergemize ek olarak aşağıdaki sorularımızın da cevaplandırılmasını istiyoruz. Osmangazi Belediyesinin söz konusu bu kiralık araçlara 2018 ve 2019 yılı Ağustos ayı sonuna kadar ödediği akaryakıt ücret miktarı ne kadardır? Her bir aracın plakası, kullanan belediye personelinin görevi ve araca ödenen akaryakıt ücret miktarı ne kadardır? Kiralanan bu binek araçlar, sadece mesai saatlerinde mi yoksa günün tamamı için mi belediye personelinin kullanımına tahsis edilmiştir? Bu araçlar mesai saati bitiminde belediye ye teslim edilmekte midir?” dedi.

Temizlik bütçesini nereye harcanıdız!

Yılmaz; “Osmangazi Belediyesi 2018 yılında kar amacı gütmeyen kuruluşlara 3 milyon 672 bin lira aktarmıştır. Bu kuruluşların isimleri ve her bir kuruluşa aktarılan para miktarı ne kadardır? 2019 yılında da bu kuruluşlara para aktarılmış mıdır? Bu kuruluşların isimleri ve aktarılan para miktarı ne kadardır? 2018 yılı bütçesinde Temizlik İşlerine 82 milyon 281 bin lira bütçe ayrılmış olmasına rağmen 105 milyon 201 bin lira harcama yapılmıştır. Bütçe yaklaşık 23 milyon lira aşılmıştır. Bu nedenle temizlik ve çöp toplama ihale dosyalarını, ihale keşif dosyaları dahil tüm ekleri ile birlikte belediye binamızda incelemek istiyoruz. Belediye meclis üyeleri olarak denetim görevimizi yerine getirmek adına dosyaların incelenmek üzere tarafımıza tahsisi için gereğini talep ediyoruz.” Dedi.

Atletizm Salonunda ne fırıldak döndürdünüz!

Yılmaz; “Osmangazi Belediyesi, Spor Bakanlığı ortak projesi olan “Osmangazi Atletizm Salonu” inşaatına bugüne kadar yaklaşık 20 milyon lira harcama yapılmıştır. Uluslararası Atletizm yarışlarının bu salona verilebilmesi için ve yarışlarda yapılan derecelerin onaylanabilmesi için, spor salonunun zemini “eğimli pist” olarak inşaa edilmesi gereklidir. Ancak spor bakanlığı projeyi “düz zemin pist” projesi olarak yaptığından inşaat tamamlanamamaktadır. Osmangazi Atletizm Salonunun inşaatı ne zaman tamamlanacaktır? Yanlış proje ve bu yanlış proje nedeniyle inşaatın bitiminin gecikmesinden dolayı oluşan kamu zararı ne kadardır? Gördüğünüz gibi Belediye Yönetimi milyonlarca lirayı vatandaşın cebinden alıp birilerinin cebine atıyor. CHP olarak göz yummayacağız!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ