Zirvede Haber

“Ben hep aranızdaydım!”

“Ben hep aranızdaydım!”

Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık’tan Türkiye’yi ayağa kaldıracak anlamlı proje. Kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen önemli projelere imza atan Yanık yakın zamanda gerçekleştireceği 2 proje ile Cumhuriyet ve yakın tarihe ışık tutacak. Yapımcılığını da üstlenecek olan Yanık, Türkiye’nin 1915’lerden Vizyon 2023’e gelinen süreçte bir tiyatro sahnesinden, tarihin akışını değiştiren tarihi süreci tarihi kahramanların anlatımları ile izleyicilerle konunun kahramanları üzerinden buluşturacak. İlk proje de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Zübeyde Hanım’ın izleyiciler ile buluşturacak olan Yanık “Ben Hep Vardım” konsepti ile izleyicinin karşına çıkarak Osmanlıdan Cumhuriyete uzanan süreci, ikinci projede ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’lı yılları sahnede buluşturarak “Büyük Buluşma” yı gerçekleştirecek.

Atatürk’ü anlamak için onu tanımak gerekir!

Yanık; “Türkiye’nin son yıllarda yaşamış olduğu gelişmeyi, gelecek nesillere daha güzel bir şekilde aktarabilmek için 2 büyük proje geliştirdik. Amacımız tarihin tanıklarının gerçek anlatımları ile yapımcılığını da üstlendiğim bu projeler ile gerçekten yaşananları birebir olayın tanıkları üzerinden anlatmak. 3 yıldır bu çalışma için çalışıyorum. Akademisyen birbirinden değerli hocalarımızdan da destek aldığımız bu projelerin son adımlarını da 2 ay içinde atarak kamuoyuna sunacağız. Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı olarak diyorum ki, Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek, onu tanımakla başlar. Onu her daim yanımızda hissetmekle başlar. Onun vatan için neler yaptığını iyi bilmekle başlar. Onu en iyi anlatacak kişi de Zübeyde Annedir. Milletimizin varoluş mücadelesi olarak adlandırdığı Kurtuluş savaşının zaferle taçlandığı bugünlerde çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu vesileyle bizlere bu kutlu günü ve Cumhuriyet’imizi armağan eden başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, bu uğurda can veren şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Terörle dize getiremediler!

Diğer proje ile ilgilide ayrıntıları paylaşan Yanık; “Son yüzyıla damgasını vuran dört liderin, yani Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın buluşmasını gerçekleştireceğimiz programı bir tiyatro sahnesinde gerçekleştirileceğiz. Ülkemiz coğrafi konumdan tüm dünyanın hedefinde olan bir ülkedir. Coğrafyasından başka, köklü bir tarihe sahiptir. Nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, ülkemiz topraklarının her bir karışı kültür zenginliğine sahiptir. Tarihi boyunca nice saldırılara maruz kalan ülkemiz toprakları, Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşundan bu yana da gerek aleni, gerek gizli yürütülen saldırıların hedefinde olmuştur. Özellikle terör ülkemiz topraklarından kanlı ellerini çekmemiştir bir türlü. Terörün yetersiz kaldığı dönemlerde üst akılın emriyle darbeler yapılmış, ülkemizin şahlanmasına izin verilmemiştir. Cumhuriyet tarihimize damgasını vurmuş dört lider vardır. Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan. Bu dört liderin de hedefi aynı olmuştur. Ülkemizi dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına sokmak ve cennet vatanımızı şer odaklarından ve aynı şer odaklarının topraklarımızda büyüttüğü terörden korumak. Bu dört lider aynı zaman diliminde yaşamış olsalardı, şüphesiz ki birbirlerini en iyi anlayan onlar olurlardı ve birbirlerine anlatacak çok şeyleri olurdu. Bu proje ile dört lideri bir araya getirerek onların birbirlerine ve millete söyleyemediklerine tercüman olmak istiyoruz. Amacımız, onların hayallerinin, isteklerinin sesi olmak.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ