Zirvede Haber

Vergi Dairesi “ses” verdi!

Vergi Dairesi “ses” verdi!

“Kapatılmak istenmesi manidar!” haberimiz ses getirdi. Bursa’nın Doğu Yakasında bulunan, 1 milyon kişinin yaşadığı 150 bin işletmeninde bulunduğu Otosansit Vergi Dairesi 1 Eylül 2019’da alınan bir karar ile kapatılacağını duyurduğumuz haberimize Bursa Vergi Dairesi Başkanlığından cevap geldi. Duruma tepki gösteren siyasi parti temsilcileri ile STK’lar harekete geçtiğini duyurduğumuz haberimizde İYİ Parti önceki dönem Yıldırım İlçe Başkanı olan Kerem Arslan’ın duruma sert tepki göstererek Vergi Dairesinin kapanmasını eleştirdiğini aktarmıştık. Haberimiz üzerine Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, Arslan’a bir açıklama gönderdi.

Bakanlığa sunduk!

Açılamada; “Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, Yeşil Vergi Dairesi Müdürlüğü bünyesinde bağlı olarak faaliyetine devam eden Otosansit Tahsilat Şubesi iş ve işlemlerine aksama ve kapatılma olmaksızın faaliyetine devam etmektedir. Gürsu-Kestel-Yıldırım ilçelerinde bulunan mükelleflerimizin de daha hızlı ve kaliteli hizmet alabilmeleri için bu lokasyonlara yakın hizmet binası projelendirme çalışmalarımız hali hazırda Bakanlığımıza sunulmak üzere devam etmekte olup, konuyla ilgili çalışmalar ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.” Denildi.

Nereye taşınacak!

Arslan kendisine yapılan açıklama sonrası; “Her şeyden önce Vergi Dairesinin, şahsi açıklamamız sonrası yaptığı beyanat için ilgili kişilere gazeteniz aracılığı ile teşekkür ederim. Açıklama metnini beraber okuduk. Biz 1 eylül tarihi itibari kapatılacağını beyan etmiştik, açıklamada tarih belirtilmeden şubenin kapatılacağı Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından kabul ediliyor. Neden kapanıyor sorusunun karşılığı verilen cevapta belirtilmemiş. Kapatıldığında nereye taşınacağı sorusu yine net cevap bulamıyor. Yıldırım Devlet Kamu Kurumları tahsisi anlamında zayıf bir ilçe. 1960-70’li yıllarda ilçemizde kurulan birçok Kamu Kuruluşu 2015’li yıllar itibari ile Kuzey ve Batı Bursa hattına doğru yeni birim binalarına taşındı. Elimizde kala kala birkaç Kamu Kurum ana binaları kaldı. Onlarında 3-5 yıl sonra ne olacakları meçhul. Biz bugün birey olarak sorumluluktan kaçarsak, kaçak cenneti bir Yıldırım’ı torunlarımıza bırakmak zorunda kalırız. Ben Yıldırımlıyım diyen herkesin ilçesinin yatırımlarına sahip çıkması gerekir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ